Bliss Of Flesh – Beati Pauperes Spiritu

Bliss Of Flesh on yhtye joka on ainakin itselleni täysin uusi tuttavuus, vaikka yhtye onkin julkaissut jo kolme täyspitkää ja yhden EP:n ennen tätä julkaisua. Nyt on siis kyseessä yhtyeen neljäs kokopitkä, ja se on nimeltään ”Beati Pauperes Spiritu”. Julkaisusta vastaa Non Serviam Records.

Homma lähtee liikkeelle ”Black Procession” -nimisen kappaleen myötä. Kappaleesta tulee hieman mieleen astetta tummempisävyisempi Vader. Kappaleen ns. murina-osuudet kuulostavat varsin hyviltä, mutta ikävä kyllä saksankieliset puhtaat osuudet kuulostavat jotenkin hieman ankeilta. ”Amen” jatkaa ilotulitusta varsin räväkällä otteella, mutta kuitenkin melko tavanomaisin maustein. Bliss Of Flesh ei oikein tiedä itsekään haluaisiko se olla blastaava black metal-ryhmä vai Vaderin tyylinen death metal-partio, joten se ottaa selkeitä vaikutteita molemmista. Lopputuloksena syntyy ihan reipasta takomista, mutta ei mitenkään tavanomaisuudesta poikkeavaa.

Vaikka Bliss Of Flesh ei tässä tarjoakaan mitään uuden uutta kuultavaa, niin saa se kuitenkin jollain tapaa hypnotisoitua kuulijansa omaan synkkään maailmaansa. Varsinkin levyn päättävä kolmikko ”Sadistic Abstinence”, ”Possessed” ja ”Pariah” ovat todella hyvätasoista runnomista. Nämä kappaleet menevät ehkä hieman enemmän tuonne death metal-lokeroon, joten ehkäpä yhtyeen kannattaisi seuraavalle levylleen ammentaa enemmän sitä osastoa. Toki nuo black metal-vaikutteet antavat mukavasti lisäväriä kokonaisuuteen, joten ei niitäkään kannata pois jättää.

”Beati Pauperes Spiritu” on kokonaisuutena ihan hyvä albumi, joskaan se ei tule oman genrensä klassikoksi kuitenkaan muodostumaan. Non Serviam Recordsilla on taipumus julkaista pääsääntöisesti vain hyviä levyjä, mutta vieläkään ei heille suotu sitä pankin räjäyttävää julkaisua, jota he tuskin ovat kyllä tavoittelemassa. Nostan kuitenkin hattua yhtiölle, joka jaksaa julkaista näinkin kovatasoisia julkaisuja, ja niinhän ne sanovat, että silloin ovat hommat hyvin hallussa kun sitä tehdään sydämestä eikä dollarinkuvat silmissä.

7/10

 Kappalelista:

1.Black Procession
2.Amen
3.Disciple
4.On The Paths To Expiation
5.Forgotten Epitaphs
6.Rosary Of Shame
7.Sadistic Abstinence
8.Possessed
9.Pariah

https://www.facebook.com/BLISSOFFLESH

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua