Block Busterin ”Losing Gravityltä” kuulee niin modernin rockin otteen kuin soittamisen ilon

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 4.9.2019

Block Buster on operoinut aktiivisesti Pohjois-Savon seudulla jo usean vuoden ajan. Tänä kesänä yhtye teki mittavan kiertueen soittaen muun muassa ”Rock In The City” -festivaaleilla. Tuon kiertueen aikana on jo voinut kuulla ”Losing Gravity” -albumin kappaleita etukäteen, mutta pian Block Busterin musiikista on mahdollista nautiskella kotioloissakin.

Kaaoszine haastatteli Block Busteria kesän aikana, ja haastattelussa yhtyeen rumpali Jaakko Metsäpelto kertoi levyn syntyprosessista ja -taustoista. Metsäpellon mukaan Block Busterin musiikki on inspiroitunut vahvasti klassisista rock-yhtyeistä, mutta että debyytillä tullaan kuulemaan yhtyeen monipuolisempaa ulosantia. Metsäpellon sanoissa on perää, sillä ”Losing Gravity” kuulostaa juuri sille, kuin se yhdistelisi uutta ja vanhaa.

”Losing Gravity” on yksityiskohtaisesti ja tarkkaan toteutettu albumi, jonka kappaleissa on runsaasti tarttumapintaa. Esimerkiksi täyspitkän neljä ensimmäistä kappaletta ovat soundillisesti sellaisia, että niistä jokainen voisi olla albumia markkinoiva single. Nimikkokappale on vauhdiltaan maltillisempi mutta myös tunnelmaltaan pysäyttävin. ”Losing Gravityssä” on harmonisuutta, minkä vuoksi se toimii myös erinomaisena hengähdystaukona tummanpuhuvan ”Back From The Shadowsin” ja energialla ahdetun, flirttailevan ”Sweet Mary Janen” välissä.

Block Buster on onnistunut esikoisalbumillaan monessa suhteessa. Levyltä välittyy hyvä energia ja soittamisen ilo, mikä kuuluu ja näkyy taatusti yhtyeen keikoillakin. ”Losing Gravityn” kappaleiden eteen on nähty vaivaa, ja niihin on rakennettu persoonallisia piirteitä, jotka pitävät kuuntelijan mielenkiintoa yllä. Erityisesti albumin ensimmäinen puolisko kuulostaa korviini miellyttävälle kokonaisuudelle. Myös levyn loppupuolelta löytyvät ”Walking Like A Dog” ja bonusraita ”Bulletproof” nousevat esiin edukseen.

Kokonaisuudessaan ”Losing Gravity” on hyvä ja hiottu debyyttialbumi. Levy saa kuulijan imuunsa, ja vaikkei jokainen kappale kykenekään antamaan täydellistä hurmiota, ei tunnelma kuitenkaan latistu. Block Buster ei keksinyt esikoisalbumillaan ehkä rock ’n’ rollin pyörää uudelleen, mutta ”Losing Gravityltä” saa hyvän kuvan Block Busterin nykyisestä sielunmaisemasta. Jään mielenkiinnolla seuraamaan, millaisille urille yhtye suuntaa seuraavalla julkaisullaan.

7/10

Kappalelista:

 1. Out In The City
 2. Gone By The Morning
 3. Flammable
 4. Back From The Shadows
 5. Losing Gravity
 6. Sweet Mary Jane
 7. Somebody To Shock Me
 8. Walking like A Dog
 9. Move
 10. Would You Do It Again
 11. Bulletproof (Bonus Track)

Block Buster Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen