Bloodred Hourglass

Mikkeliläinen thrash metallia soittava Bloodred Hourglass julkaisee debyyttialbuminsa nimeltä ”Lifebound” 24. päivä elokuuta Spinefarm Recordsin kautta. Kaaoszine otti yhteyttä sähköpostitse yhtyeen vokalistiin Jarkko Koukoseen sekä rumpaliin Jarkko Hyvöseen debyyttialbumin julkaisun hetkillä ja kyseli hieman tuoreimpia kuulumisia sekä mietteitä levystä. Lue lisää nähdäksesi haastattelu kokonaisuudessaan.

Morjensta. Kuinkas Bloodred Hourglassin kesä on sujunut?

Jarkko Hyvönen: Morot! Kiirettä on pitänyt odottelusta huolimatta. Levyn julkaisun lähestyessä hoidettavana on ollut yhtä sun toista projektia. Eniten kesällä työllisti tuoreimman musiikkivideon ”Speed Superstarin” kuvaukset. On treenattu ja työstetty reilusti uuta materiaalia.

Olitte vierailemassa kesän aikana ainakin Tuska Open Airissa. Tuliko kesän aikana katsottua paljonkin keikkoja? Mikä keikka jäi päällimmäisenä kesästä mieleen ja miksi?

Jarkko Koukonen: Mie kävin joo Tuskassa pyörimässä. Paljon oli katottavaa, mutta kyllä sieltä jotenkin vaan Trivium erottui selkeästi edukseen. Jätkät pyyhki kenttää aivan jäätävän kovalla ammattitaidolla. Ja nyt kaikki trueilijat kellariin treenaamaan! Siellä lavalla vaan toimi kaikki, oli ilo katella ja kuunnella. Muuten jäi nuo festarit aika vähiin tältä kesältä.

Teiltä ilmestyy uusi albumi nimeltä ”Lifebound” elokuun 24. päivä Spinefarm Recordsin kautta. Voisitteko te näin aluksi hieman kertoa, minkä takia päädyitte yhteistyöhön juuri Spinefarmin kanssa? Oliko tarjolla myös muita levy-yhtiöitä?

Jarkko Hyvönen: Muutama tarjous saatiin, mutta Spinefarm nyt oli enemmän tai vähemmän yllättäen meille selkeästi vahvin vaihtoehto.

Voisitteko hieman kertoa meille tuosta albumin teosta. Kuinkas työskentely studiossa sujui ja koska albumia oikein alun perin alettiin parsia kasaan?

Jarkko Hyvönen: Äänitykset alkoivat elokuussa 2011, ja biisimateriaali levylle lyötiin käytännössä lukkoon muutamaa kuukautta aikaisemmin. Studiosessiot sujuivat letkeän mukavasti, ei pahemmin jaksettu stressata. Tuttu ympäristö ja Haukion Jori painamassa recciä, niin mikäs siellä ollessa. Sävelet olivat selvät, jätkät paikoitellen eivät.

Kuinka itse kuvailisit ”Lifeboundin” soundia sellaiselle, joka ei teistä koskaan ole vielä kuullut?

Jarkko Koukonen: Pantera meets Lamb of God featuring Raised Fist ja encorena vähän Children Of Bodomia.

Millaisia odotuksia teillä itsellänne on albumin suhteen?

Jarkko Hyvönen: Yksinkertaisesti lyödä läpi. Yrittäjää on niin perkeleesti, mutta levy on sen verran kova ja luotto vielä kovempi, että eipä sille käytännön esteitä ainakaan tällä hetkellä näy.

Mistä albumin kappaleet oikein kertovat? Mistä ammennatte ideoita yhtyeen kappaleisiin?

Jarkko Koukonen: Kyllä siellä teksteissä seikkaillaan ihan elämän perusasioissa; biisit kertovat elämän ylä- ja alamäkimallisesta vuoristoradasta. Välillä on tiukkaakin mielipide-anthemia, ja onhan teksteissä paljon sitä ns. hyvä meininki –fiilistä, mikä kuuluu myös instrumenttipuolella.

Suomessa tuntuu olevan todella paljon metalliyhtyeitä suhteessa asukaslukuun. Minkä luulet olevan suurin syy siihen?

Jarkko Koukonen: Olut on sen verran tyyristä, että pitää keksiä jotain aktiviteettia niihin pussikaljatouhuihin! Täällä on metallimusiikki ottanut sen verran tukevan jalansijan ja saanut kansan suosion, että onhan se melko luonnollista ajautua helpommin itsekin niihin hommiin.

Mötorheadilta tuli viiniä ja In Flamesilta viskiä. Mikäs tuote Bloodred Hourglassilta tulisi ja miksi?

Jarkko Koukonen: Peniksen kehitin. Saataisiin kansaa samoille pituuksille meidän kanssa. Heh heh.

Yhtyeen musiikki on luokiteltu thrash metalliksi. Miten päädyitte alun perin soittamaan juuri thrashiä ja mitkä yhtyeet ovat itsellenne olleet niitä suurimpia vaikuttajia?

Jarkko Hyvönen: Thrash ei ollut sinänsä mikään itseisarvo, mutta kaikilla oli tausta raskaan musiikin parissa, joten sille tontille päädyttiin. Muutamat suurimmat vaikuttajat tulikin jo lueteltua aiemmin.

Mitä nykyajan moderneja muusikoita arvostat itse eniten? Miksi?

Jarkko Hyvönen: Kyllä meiltä lähtee suurimmat pointsit Suomesta nousseille isoille bändeille ja ns. uranuurtajille, sen verran hankalaa täältä on kuitenkin maailmalle lähteä.

Kuka on mielestäsi metallin ”jumala”? Miksi?

Jarkko Koukonen: Sellaista ei yksinkertaisesti kyllä pysty nimeämään. Emme pidä jumalia! Nostetaan nyt kuitenkin Dimelle hattua, kun herran syntymäpäivänä tähän vastaillaan.

Jos kaikki Big Four yhtyeet kysyisivät teitä kiertueelleen tulevan albumin tiimoilta, mutta saisitte valita vain yhden näistä yhtyeistä, niin minkä valitsisitte ja miksi?

Jarkko Koukonen: Oikeastaan ihan sama, Pantera ei ole siellä!

Kiitoksia paljon haastattelusta ja onnea tulevaisuuteen. Haluatko vielä lopuksi sanoa jotain Kaaoszinen lukijoille?

Jarkko Koukonen: Eipä muuta kuin hyvät syksyt kaikille, ottakaahan levystä koppi! Jos rahat ei riitä, sitten varastatte! Jos ette uskalla, sitten kuuntelette Spotifysta! Jos ei ole Spotifyta, sitten waretatte sen ja ostatte keikoilta kaiken merchandisen hyvitykseksi! Sinne siis tervetuloa, päivämääriä julkaistaan tässä lähiaikoina!

Kommentoi julkaisua