Bloodred Hourglass hipoo jo maailmanluokan mittoja ja Detset väläyttelee potentiaaliaan – keikkaraportti Lutakosta

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 23.5.2022

Mitä saatiin aikaan, kun Detset ja Bloodred Hourglass täyttivät vuorollaan Lutakon tanssisalin? Iltama, jonka aikana tanssisalissa kuultiin väkevää ulosantia ja nähtiin niin heiluvia käsiä kuin hymyileviä suita.

Kotimainen Detset julkaisi tänä keväänä debyyttialbuminsa. Viisihenkisen yhtyeen esiintymisestä paistoi hienoinen jännitys, mutta siitä huolimatta Detset esiintyi vakuuttavasti. Itse musiikin suhteen Detset on hyvin hioutunut, ja tyylillisesti yhtyeen musiikin voisi kategorisoida metalcoren ja melodisen death metalin välimaastoon.

Kaupallinen yhteistyö

Battle Beastista Ulveriin ja VOLASTA Nightwishiin: Ilosaarirock tarjoaa paljon herkkua raskaamman musiikin ystäville →

Detset oli kasannut keikkasettinsä monipuolisesti. Illan aikana kuultiin niin kevyempää ulosantia kuin aggressiivista runnomista. Yhtye hyödyntää kappaleissaan yleisesti nopeita tahtilajin muutoksia, mitkä osaltaan antavat Detsetistä notkean ja kyvykkään käsityksen sekä ylläpitävät mielenkiintoa. Vokalisti Sami Silvennoisen äänenkäyttö oli monipuolista ja rääkyessään hänen äänensä tuo mieleen Engelin entisen solisti Magnus Klavbornin sekä The Last Band -yhtyeen vokalisti Bloodin. Minun korvissani se on vain myönteinen asia.

Bloodred Hourglass on tehnyt sinnikkäästi töitä kehittymisen eteen, ja mielestäni vaivannäkö on alkanut kantaa hedelmää erityisesti viimeisten vuosien aikana. Viime joulukuussa John Smith Rock Frozen -festivaalilla näkemäni keikka antoi tästä jälleen vahvistusta ja perjantai-illan Lutakon keikka korosti jälleen ajatusta. Vaikka ilta ei ollut loppuunmyyty, oli paikalla runsaasti yhtyeen logolla varustettuihin vaatteisiin pukeutunutta keikkakansaa.

Itse esiintyminen ja Bloodred Hourglassin olemus puhuivat kuitenkin parhaiten puolestaan. Yhtyeen jäsenten olemus oli hyvin itsevarma ja levollinen siitäkin huolimatta, että rumpupallilla istui poikkeuksellisesti Brymirin rumpali Patrik Fält. Korvaajasta huolimatta soitto kulki erinomaisesti ja aggressiivisesti, kappaleet vyörytettiin voimalla kuulijoille. Illan aikana kuultiin kaksi kevyempää teosta, jotka antoivat tilaa ilmavalle ulosannille. Tunnin mittaisen keikan loppupuolella yleisön innostus kasvoi entisestään, joka huipentui circle pitteihin.

Mikkeliläinen Bloodred Hourglass on yhtye, joka on valloittanut suomalaisten sydämiä antaumuksellisella asenteellaan ja väkevällä ulosannillaan yli viidentoista vuoden ajan. Vaikka yhtye ei vielä edusta suomalaisen metallimusiikin valtavirtaa, on mielestäni enää ajan kysymys, milloin yhtye repii tiensä koko kansan tietoisuuteen. Bloodred Hourglassista kun on kasvanut jo käytännössä maailmanluokan yhtye, joka on valmis haastamaan niin kotimaiset kuin ulkomaalaisetkin veljensä.

https://www.facebook.com/bloodredhourglass

https://www.facebook.com/detsetband

Raportti: Aleksi Parkkonen

Kuvat: Joni Hirvonen