Bloodred Hourglassin jäsenet kertovat tulevasta albumistaan

Bloodred Hourglass 2015Bloodred Hourglass astui yleisön tietoisuuteen vuonna 2012 erinomaisella ”Lifebound”-esikoislevyllään. Kovana live-esiintyjänä tunnetun bändin seuraavaa levyä on saatu odottaa muutama vuosi, mutta 2.10.2015 uusi ”Where the Oceans Burn” -levy ilmestyy fanien iloksi. Kaaoszine tavoitti bändin jäsenet sähköpostitse ja kyseli hieman tulevaan levyyn liittyvistä asioista ja tulevaisuudensuunnitelmista.

Morjensta! Mitäs Bloodred Hourglassin leiriin kuuluu loppukesästä 2015?

Lauri Silvonen: Terve! Ja kiitoksia, erittäin hyvää kuuluu. Kevään ja kesän keikkarupeaman viimeinen veto on takana, ja tällä hetkellä valmistaudumme levyn julkaisuun sekä sitä seuraaviin keikkoihin.

Jarkko Koukonen: Näinpä! Bändi pitää kiireisenä jopa lomalaisen. Levyn julkaisun lähestyessä sitä huomaa aina, kuinka paljon kaikennäköistä työstämistä ja projektia onkaan samaan aikaan tulilla!

Olette julkaisemassa piakkoin uutta levyä, joka kantaa nimeä ”Where The Oceans Burn”. Voisitteko aluksi kertoa hieman uuden levyn luomisprosessista: Kuinka pitkä prosessi levyn tekeminen on kokonaisuudessaan ollut? Entä millaisia eroja esimerkiksi studiotyöskentelyssä oli ensimmäiseen levyynne verrattuna vai oliko prosessi samankaltainen kuin ensimmäisen levyn kohdalla?

11666194_10152920479392036_1239350838053779663_nAntti Nenonen: Uusien biisien työstäminen alkoi melko lailla heti edellisen levyn julkaisun jälkeen, ja matsku oli kasassa kesällä 2014. Studiotyöskentely ajoittui loppuvuoteen 2014, ja kaiken kaikkiaan prosessi sujui melko kivuttomasti. Uudet biisit vaativat myös uudenlaista lähestymistä soundien ja toteutuksen puolesta,minkä takia päätettiin kokeilla eri studiota ja äänittäjää kuin aiemmilla levyillä. Tällä kertaa äänityksistä ja miksauksesta vastasi Juho Räihä SoundSpiral Audio -studioilta. Yhteistyö sujui hemmetin hyvin, ja varmasti käytämme kaverin palveluksia jatkossakin.

Jos vertaatte tulevaa ”Where the Oceans Burn” -levyä ensimmäiseen levyynne ”Lifeboundiin”, millaisia musiikillisia eroja löydätte niiden väliltä?

Antti Nenonen: Kyllähän uudella levyllä on syvyyttä huomattavasti enemmän kuin ”Lifeboundilla”. Biisit ovat paljon melodisempia, ja esimerkiksi koskettimien rooli kappaleissa on huomattavasti suurempi. ”Lifeboundilla” bändi vielä haki hieman identiteettiään, ja sellainen ”mukahauska viskinhuuruinen rässipelleily” on jäänyt nyt kokonaan pois ja tilalle tullut hieman vakavampi lähestyminen biiseihin ja ylipäätään bändin ulosantiin. Näin biisintekijänä näen aika suuren kasvun ja kehityksen ”Lifeboundin” ja ”Where the Oceans Burnin” välillä. Palaute bändin uudesta suunnasta on ollut vähintäänkin positiivista.

Levyltä on julkaistu tähän mennessä yksi kokonainen kappale ”The Greatest Time of Change”, joka on myös levyn aloituskappale. Miksi juuri tämä kappale valittiin ensimmäiseksi näytteeksi? Tullaanko levyltä vielä julkaisemaan muita kappaleita ennen julkaisua esimerkiksi musiikkivideona?

Antti Nenonen: Levyltä on tulossa vielä biisiä ja musiikkivideota pihalle ennen ja jälkeen julkaisun. ”The Greatest Time of Change” antaa melko hyvän kuvan koko levystä ja esittelee jengille bändin uudistuneen tyylin parhaiten.

Lauri Silvonen: Kyllä. Haluttiin lisäksi antaa ihmisille pureksittavaksi iso ja eeppinen biisi, jota kestää kuunnella. ”The Greatest Time of Change” -kappaleessa kuuluu hyvin kiippareiden ja kasvaneen melodiapuolen rooli, unohtamatta päin näköä -tyylistä turpaanvetoa.

Levyltä on tasaiseen tahtiin julkaistu lyriikoita Facebook-sivullanne, voisitteko hieman kertoa tulevan levyn lyriikoista. Minkälaisia asioita ja teemoja ne käsittelevät?

Jarkko Koukonen: Tällä osastolla mennään syvemmissä vesissä kuin aiemmin. Olen aina vannonut sellaisten tekstien nimeen, jotka ovat sidoksissa yksilön kokemuksiin, tuntemuksiin ja mielipiteisiin. Puhutaan kuitenkin ihan elämän perusasioista. Olen pyrkinyt hakemaan lyyriseen ilmaisuun hieman jopa runollista muotoa käsitellä asioita jättäen samalla tilaa kuulijan omalle tulkinnalle, selkeää tarttumapintaa unohtamatta. Varsinkin laulusovituksiin tuli kaikkiaan käytettyä tällä levyllä helvetisti aikaa. Siellä on paljon pohdintaa siitä, millainen yksilö peilistä todella katsoo, missä maailma menee ja mikä täällä on pielessä. Vaikka tekstien yleisilme on synkähkö, toivolla on hetkensä.

Olette keikkailleet jonkin verran menneenä kesänä, ja uudet kappaleet ovat olleet settilistassa jo näillä keikoilla. Millaista palautetta uudet kappaleet ovat saaneet ja miten ne ovat toimineet livenä soitettaessa?

Antti Nenonen: Palaute on ollut pääosin todella hyvää. Uudet biisit istuvat settiin hyvin, ja itse asiassa vanhoja biisejä on karsittu melko paljon ja ajettu siten uusia biisejä sisään.

Lauri Silvonen: Mielestäni uudet biisit toimivat loistavasti, vaikka siellä on muutamia soittoteknisesti haastavia juttuja seassa. Biiseissä on sekä aggressiivisuutta että tarttumapintaa, eikä intensiteetti pääse laskemaan, vaikka väliin läjähtääkin isoa kertosäettä.

Ensimmäisen levynne julkaisijana toimi Spinefarm Records, mutta tulevan levyn julkaisijana toimii Wolfheartistakin tutun Tuomas Saukkosen luotsaama OneManArmy. Miten OneManArmy päätyi uuden levynne julkaisijaksi?

Jarkko Koukonen: Meillä oli Spinen kanssa sopimus yhdestä levystä, joten edessä oli siirtyminen uuden yhteistyökumppanin hoiviin. OneManArmy vaikutti järkevimmältä vaihtoehdolta, koska Tuomas tuntee hyvin kentän, jolla meidän materiaalilla työskennellään. Hän on myös kuulunut tuttavapiiriin pidemmän aikaa. Muutenkin sulavan ja helpon yhteistyön takia OneManArmy on meille varmasti paljon parempi vaihtoehto kuin joku satunnainen tuntematon indie-lafka.

Mitä bändillä on suunnitelmissa levyn julkaisun jälkeen? Onko luvassa kenties klubikiertuetta uuden levyn tiimoilta?

Jarkko Koukonen: Keikkamyynnin puhelimet ja sähköpostit sauhuavat parasta aikaa, ja julkaisun yhteyteen on tulossa useampi veto Suomessa. Tarkempaa tietoa ja päivämääriä on luvassa melko pian!

Soititte äskettäin ensimmäistä kertaa keikan, jossa käytitte lavalla pyrotekniikkaa. Jos saisitte vapaasti kustannuksista välittämättä suunnitella lavashow’n ja rekvisiitan, millaisen lavan rakentaisitte ja minkälaisia efektejä käyttäisitte?

Lauri Silvonen: Kyllä, kotikentälle Jurassic Rockiin haluttiin rakentaa mahdollisimman näyttävä show ja keskiöinen soittoaika loi hyvät puitteet pyrotekniikan käytölle.

Antti Nenonen: Jos saisi vapaasti suunnitella lavashow’n, niin kai se olisi joku jäätävä Nightwish-tyylinen pyrospektaakkeli jollain legendaarisella lavalla kuten Tokion Budokan tai Tokyo Dome.

Vuosi 2015 on ollut hyvä vuosi metallimusiikin kannalta. Mitkä ovat olleet omia levysuosikkejanne tänä vuonna, ja odotatteko vielä joidenkin levyjen julkaisua loppuvuodesta?

Antti Nenonen: Symphony X:n hiljattain julkaisema ”Underworld”-kiekko kyllä kiilasi itselläni kärkeen. Bodomin uusin menee myös varmasti hankintalistalle.

Kiitoksia haastattelusta! Mikäli haluatte tähän loppuun sanoa faneillenne jotain, sana on vapaa!

Jarkko Koukonen: Suuri kiitos vain kaikille, jotka ovat käyneet keikoilla ja tukeneet yhtyettä noin yleensä! Jokainen teistä on varsinkin tässä vaiheessa meidän taivalta enemmän kuin tärkeä tekijä, ja teidän takiannehan tätä tehdään. Palkinnoksi voidaan luvata teille äärimmäisen onnistunut ja tyylikäs metallilevy lokakuussa! Levykauppa Äx:n ennakkotilaukset on myös äskettäin avattu, joten käykää vilkuilemassa albumin teaseri ja levyn avausraita meidän kotisivujemme tai Facebookin kautta ja pistäkää tilaten, jos kiinnostus herää! Kiitos kaikille ja parasta alkavaa syksyä!

Lauri Silvonen: Voin myös lämmöllä suositella 21.8. ilmestyvää Wolfheartin ”Shadow World” -levyä. Luvassa on pakkasen lailla pureva melodeath-albumi, jolta ei puutu äärimmäisyyksiä. I shit you not.

http://www.brhg.net
http://www.facebook.com/bloodredhourglass

Haastattelu: Samuli Jalonen

Kommentoi julkaisua