Blowup Vol. 3 -festivaaleille doom metalia vuosikymmenten kokemuksella: Saint Vitus ja Warning lisätty esiintyjäkaartiin

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 26.4.2017
Saint Vitusin Dave Chandler Tuska-festivaaleilla kesällä 2012

Helsingin Korjaamolla 13.-14.10.2017 järjestettävän Blowup Vol. 3 -festivaalin vahva esiintyjäkattaus vahvistuu entisestään. Doom metalin perustuksia rakentamassa ollut Saint Vitus on arvovaltainen yhtye, jonka vaikutus perinteiseen doom metaliin on korvaamattoman suuri. Edellisen kerran Suomessa kesällä 2015 vieraillut yhtye saapuu Blowupiin alkuperäislaulajansa Scott Reagersin kanssa. Toinen esiintyjälisäys Warning on niin ikään pitkän linjan veteraani, jolla on kokemusta vuosikymmenten ajalta. Yhtyeen ”The Strength to Dream” ja ”Watching from a Distance” -albumit ovat saamassa juuri sopivasti uuden vinyylipainoksen Svart Recordsin kautta ja kokoelmaboksiin sisältyy myös ”Bridges”-EP. Muut Blowup Vol. 3 -tapahtuman tähän mennessä varmistuneet esiintyjät ovat Spiritus Mortis, Phurpa ja Ufomammut.

SAINT VITUS (US)
Saint Vitus on klassinen esimerkki yhtyeestä, jonka vaikutusvalta jää aikalaisilta huomaamatta. Doom metalin pioneereihin lukeutuva yhtye on kuitenkin ottanut onneksi suojelukseensa myös meidät liian myöhään syntyneet. Albumeilta Saint Vitus (1984) ja Hallow’s Victim (1985) poimitut ikoniset kappaleet soivat festivaalilla, kun mikrofonin varressa nähdään alkuperäislaulaja Scott Reagers.

WARNING (UK)
Warningin esittämä musiikki on samalla häikäisevän kaunista ja musertavan raskasta. Sydänveren vuodattaminen ja kaiken antaminen taiteensa eteen ovat kliseisiä ilmauksia, mutta Watching from a Distance -albumia (2006) kuunnellessa todella ymmärtää mitä sillä tarkoitetaan. Patrick Walker on käynyt 40 Watt Sun -kokoonpanonsa kanssa Blowupissa aiemmin, mutta nyt palataan vuosikymmenen takaisiin tuomion tunnelmiin Warningin kera.

Blowup Vol. 3 järjestetään Helsingin Korjaamolla 13 & 14.10.2017.
Tähän mennessä varmistuneet artistit:
SAINT VITUS (US)
WARNING (UK)
UFOMAMMUT (ITA)
PHURPA (RUS)
SPIRITUS MORTIS (FIN)