Blowup Vol. 3 -tapahtuman ennakkoklubilla esiintyvät rumputaituri Balázs Pándi ja legendaarinen noise-artisti Merzbow

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 31.7.2017

Lokakuun 13.-14. päivä Helsingin Korjaamolla järjestettävän Blowup Vol. 3 .tapahtuman ennakkoklubi vietetään 10.10.2017 Ääniwallissa, jossa esiintyvät legendaarinen noise-artisti Merzbow ja rumputaituri Balázs Pándi. Merzbow’n noisen kehityskulku on vienyt läpi monien erilaisten vaiheiden ja nähnyt monia innovatiivisia tapoja luoda musiikkia. Musiikillisen ilmaisun jatkuvan kehityksen ja pohjattoman tuotteliaisuuden myötä hänen tuotantonsa käsittää yli 300 albumia.  Hänellä on lukuisia muitakin musiikillisia projekteja, minkä lisäksi hänet tunnetaan myös kirjailijana. Livenä Merzbow’n musiikki musertaa ja räjäyttää tajunnan.

Balázs Pándi on säveltäjä ja rumpali, joka on esiintynyt lukuisten taitavien ja tunnettujen artistien kanssa. Hänen oma rumputaituruutensa on vienyt hänet esiintymään yhdessä Merzbow’n kanssa lukuisia kertoja jo vuodesta 2009 saakka.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Lämmittelevä esiintyjä julkaistaan myöhemmin.

Blowup Vol 3. -tapahtumassa esiintyvät mm. Saint Vitus, Warning, Spiritus Mortis, Ufomammut ja Church of Misery.

Noiselegenda Merzbow sekä Balázs Pándi yhteiskeikalle Helsinkiin lokakuussa

10.10.2017 Helsinki, Ääniwalli – Blowup Vol. 3 ennakkoklubi – Merzbow & Balázs Pándi

Noiselegenda Merzbow sekä Balázs Pándi saapuvat konsertoimaan Suomeen lokakuussa Blowup Vol. 3 festivaalin ennakkoklubille.

Merzbow on taiteilijan Masami Akitan noise projekti. Nimensä Merzbow on ottanut saksalaisen Kurt Schwittersin dadaistisesta tilataideteoksesta Merzbau. Merzbow’lla on ollut tärkeä osa noise-musiikin ja erityisesti japanilaisten artistien japanoise-tyylin kehittämisessä.

Merzbow’n varhainen musiikki rakentui metalliesineiden ja perkussioiden äänistä tehdyistä loopeista. 1990-luvulla Merzbow alkoi käyttämään musiikissaan elektronisia soittimia sekä mm sähkökitaroita ottaen vaikutteita mm grindcoresta ja deathmetallista. Nykyisin Merzbow käyttää luomisprosessissaan tietokoneita ja analogisia laitteita. Yhtenä maailman tuotteliaimpana artistina tunnettu Merzbow on julkaissut yli 300 albumia.

Unkarilainen rumpali Balázs Pándi tunnetaan paitsi säveltäjänä myös taitavana rumpalina joka on tehnyt yhteistyötä mm. The Kilimanjaro Darkjazz Ensemblen, Zu:n sekä Thurston Mooren kanssa.

Illan avaaja julkistetaan lähiaikoina.

Merzbow


https://www.facebook.com/Balazs-Pandi-198964333447092/
https://www.facebook.com/events/1281525598564862/

10.10.2017 Helsinki, Ääniwalli – Blowup Vol. 3 ennakkoklubi – Merzbow Official & Balazs Pandi

Liput myynnissä Tiketin myyntipisteissä 1.8.2017 klo 9.00 alkaen.
Liput 25€ plus Tiketin toimituskulut.

Luetuimmat

Uusimmat