Godflesh

Blowup Vol. 5 ja musiikkia tavanomaisen ulkopuolelta – vuoden kiinnostavin esiintyjäkattaus tänä viikonloppuna Helsingin Korjaamolla

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 8.10.2019
Godflesh

Blowup-festivaali tunnetaan yhtenä Suomen merkittävimpänä erikoismusiikkiin keskittyvänä festivaalina. Erityisesti tummasta ja raskaasta tunnelmasta elävä musiikki ja se intohimoiset kuuntelijat ovat löytäneet kodin tämän tapahtuman puitteista. Taiteellista ilmettään jatkuvasti laajentava festivaali järjestetään jälleen Helsingin Korjaamolla päivämäärillä 10.-12.10.2019, eli tarjolla on kolme täyttä päivää luovista sieluista syntyneitä helmiä. Tyylisuunnat tai ilmaisun muodot eivät rajoita Blowupin tarjontaa ja merkitsevät aina vain vähemmän. Vastaantuleva taide saattaa olla ihan mitä tahansa, kunhan siinä on sielua ja syvyyttä. Pääpaino on toki musiikissa, ja musiikkimediana aiomme näin ennakkohypetyksen merkeissä tarttua muutamaan esiintyjään Blowup Vol. 5:n kirjavasta kattauksesta.

Louise Lemón
To 10.10.
Kulmasali klo 23.00-00.00
Haikeus voi olla todella kaunista, ja Louise Lemónin musiikki on värisyttävän hieno esimerkki. Haikeus, rauha, suru ja valo ovat kaikki osa samaa kokonaisuutta.

Godflesh
To 10.10.
Vaunusali klo 00.00-01.00
Aggression ja väkivaltaisuuden kylmääväksi musiikiksi kääntänyt Godflesh tuli ja teurasti jo viime vuoden Blowupissa. Tällä kertaa panokset kovenevat, kun keikalla kuullaan kokonaisuudessaan yhtyeen 30-vuotias debyyttialbumi ”Streetcleaner”, jonka julma ja tyly maailma saattaa aiheuttaa pakokauhua ja pahoinvointia.

Throat
Pe 11.10.
Vintti klo 22.00-22.30
Noise rockin sekamelska Throat on tällä hetkellä yksi Suomen musiikkimaailman kiinnostavimpia ilmiöitä. Kyseessä on yhtye, joka rikkoo kaavat, kaataa rajat ja haastaa käsityksen siitä, mitä rock-musiikki voi olla.

Eyehategod
Pe 11.10. ja la 12.10.
Vaunusali klo 00.00-01.00 ja klo 22.30-23.30
Eyehategod pukee pahoinvoinnin musiikiksi ja kuvaa sen nihilistisen aidosti. Räkäistä sludgea ja murhaavaa groovea päästään kokemaan tavan mukaan kaksi keikkaa kerralla, ja kokemuksen perusteella niiltä kummaltakaan ei tule puuttumaan meininkiä. Kannattaa varautua purkautuvaan energiaan ja hallitsemattomiin adrenaliiniryöppyihin.

Lustmord
La 12.10.
Vaunusali klo 19.30-20.30
Yksi tapa aloittaa tuleva lauantai on harras hetki minimalismin syvyyksissä. Dark ambientin alkuhämärissä syntynyt Lustmord pysäyttää ja lumoaa, tai vangitsee.

Dragged Into Sunlight
La 12.10.
Vaunusali klo 00.00-01.00
Vaunusalin viimeisenä esiintyjänä koetaan äärimetallinen kaaos. Dragged Into Sunlight luo uskottavasti tunnelman siitä, kuinka musiikki olisi hajoamassa käsiin, mutta pysyy juuri kasassa. Yhtye yhdistelee saumattomasti erilaisia äärimmäisen raskaan metallimusiikin ilmaisumuotoja ja tekee niistä arvaamattomia kokonaisuuksia. Kuinka pitkälle keikkaa ehtii seurata, ennen kuin menettää järkensä?

Luetuimmat

Uusimmat