Blue Ridge Festival julkaisi lausunnon katastrofaaliseen tapahtumaansa liittyen: ”Päätös perustui yksinomaan sään aiheuttamiin turvallisuusongelmiin”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 25.9.2023

Pohjois-Amerikassa vuosittain järjestettävä Blue Ridge Rock -festivaali on kärsinyt aina pienimuotoisista ongelmista. Festarin oli tarkoitus korjata tänä vuonna aikaisempien vuosien virheet, mutta sen sijaan festivaali jouduttiin lopulta peruuttamaan sunnuntaina 9. syyskuuta kesken tapahtuman. Syyksi mainittiin hankalat sääolosuhteet.

Tapahtumaa piinasivat jätteiden määrä, siivottomat käymälätilat, ongelmat leirien ja työntekijöiden suhteen sekä huonosti laadittu suojaus myrskyltä. Myös useat bändit joutuivat kärsimään huonoista olosuhteista ja puutteellisesta toteutuksesta.

Nyt festivaali on julkaissut lausunnon, jossa se syyttää muun muassa sääolosuhteita.

”Työskentelemme jatkuvasti vuorokauden ympäri teidän vuoksenne. Koska olemme yksi harvoista jäljellä olevista todellisista itsenäisistä toimijoista, ja koska meillä on vain yksi tapahtuma vuodessa, prosessi, jota parhaillaan käymme läpi, vie valitettavasti lisäaikaa. Blue Ridge pahoittelee syvästi tapahtumien odottamatonta käännettä, joka johti festivaalin peruuntumiseen.”

”Vaikka päätös oli vaikea, se tehtiin yhteistyössä hätätilanteiden hallintaryhmän kanssa, joka koostui paikallisista, piirikunnan ja osavaltion virkamiehistä sekä tapahtumapaikan edustajista. Se oli kollektiivinen päätös, joka tehtiin kaikkien, myös osallistujien, muusikoiden ja leiriläisten, turvallisuuden parhaaksi. Toisin kuin jotkut väittävät, päätös perustui yksinomaan sään aiheuttamiin turvallisuusongelmiin.”

”Sisäisten näkökohtien ja ulkoisten tekijöiden yhdistelmän vuoksi emme voi tällä hetkellä antaa lisätietoja, mutta odotamme, että voimme tehdä niin. Arvostamme kärsivällisyyttänne ja ymmärrystänne ja ilmoitamme lisätietoja heti, kun se on mahdollista. Haluamme kuitenkin tietää, että kuulemme teitä ja ymmärrämme huolenne. Pyydämme teiltä jatkuvaa kärsivällisyyttä.”

Luetuimmat

Uusimmat