Blues rockin jylhä julistus – arviossa The Nova Hawksin esikoisalbumi ”Redemption”

”Redemption” on The Nova Hawksin debyyttialbumi, joka syntyi yhtyeen vokalisti Heather Leonen ja kitaristi Rex Whitehallin kiertäessä maailmaa muun muassa Lontoota, New Yorkia ja Los Angelesia tutkien. Tuolla matkalla koetut asiat jättivät parivaljakkoon jälkensä, ja niiden pohjalta syntyivät sanoitukset ja sävellykset, jotka ovat nyt kuultavissa esikoispitkäsoitolla.

Brittiläinen on nuori yhtye, joka nivoutuu sielukasäänisen Leonen ja taitavan kitaristin Whitehallin ympärille. Tämä dynaaminen duo luo perustan The Nova Hawksille, mutta viidellä vierailevalla muusikolla on myös keskeinen rooli brittiläisyhtyeen debyyttialbumilla. Näistä merkittävin rooli on rumpali Rich Kirkillä, jonka soittoa kuullaan lähes jokaisella kappaleella. Myös vieraileva vokalisti Jimmy Sweet ansaitsee erityshuomioinnin, sillä hänen lauluosuuksiaan kuullaan ”Dusty Heart” -kappaleella Leonen ohessa. Sweetin matala, rauhallinen ääni antaa kappaleelle lisäripauksensa, vaikka Leonen ääni muuten dominoikin kappaletta.

Leonen vakuuttava ääni ei jätä sijaa kritisoinnille. Vokalistin väkevä ääni luo kappaleisiin vahvaa tekstuuria ja istuu blues rockin äänimaisemaan täydellisesti. Leonen äänestä löytyy niin melankolisuutta kuin karheutta, minkä turvin sanoitukset heräävät vahvoina henkiin. Siinä, missä ”Dusty Heartilla” saadaan nauttia vokalistin poikkeuksellisen hennosta laulusta, kuullaan ”Witxh”-kappaleella suoranaista raivokkuutta. ”Technicolor”-kappaleella ilmassa on rakkautta, minkä seurauksena Leonen äänestä loistaa riemukkuus. Myös ”Run Wild” on nostettava esille, sillä kyseisellä kappaleella vokalistin ääni pääsee täydellisesti oikeuksiinsa.

Mitä tulee pitkäsoiton sävellysten puoleen, ei debyyttialbumi jää puolitiehen silläkään saralla. Kuuntelijoita hellitään niin ”Voodoo”- ja ”Pills”-kappaleiden kaltaisilla, energisillä ja hyväntuulisilla rock-vedoilla, kuin letkeällä southern rockilla esimerkiksi ”Technicolor”- ja ”Locked Inside”-kappaleiden muodossa. Albumilta löytyy myös stoner rockin utuisuutta ”Witxhin” sävyttämänä sekä suoraviivaista rockia ”Greed Or Gloryn” runnomana.

Kuten kaikesta edellä mainitusta voi päätellä, on ”Redemption” varsin vakuuttava esikoispitkäsoitto. The Nova Hawksilla on selvä visio ja raudanluja ote musiikistaan, ja se huokuu kaiuttimien kautta kuulijan korviin. Albumin kappaleet soivat jylhinä blues rockin julistuksina. Kaikkinensa ”Redemption” on taidokas blues rock -albumi, jonka myötä The Nova Hawksin nimi kannattaa painaa mieleen.

9/10

Kappalelista:

  1. Voodoo
  2. Redemption
  3. Dusty Heart
  4. Witxh
  5. Technicolor
  6. Pills
  7. Run Wild
  8. Locked Inside
  9. Greed Or Glory
  10. Love Games (Tuesday’s Blues)

The Nova Hawks Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua