Bo Ningen Helsinkiin maaliskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.1.2011

Kovassa nosteessa oleva japanilainen Bo Ningen saapuu ensivisiitilleen Suomeen maaliskuun lopulla. Yhtye nousee Helsingin Kuudennen Linjan lavalle keskiviikkona 23. maaliskuuta. Illan ohjelman täydentää muun muassa Joensuu 1685:stä, Zebra and Snakesta ja Äänijännitteestä tuttujen muusikoiden uusi kokoonpano Siinai.

Osakan ja Tokion lähiöistä kotoisin oleva mutta viime vuodet Lontoossa majaillut Bo Ningen yhdistelee musiikissaan paljon eri vaikutteita hiukan samaan tapaan kuin maanmiehensä Boredoms, Boris ja Melt-Banana. Yhtyeen musiikissa on kuultavissa kaikuja aina Canin ja Amon Duulin krautrockista Black Sabbathin raskaaseen riffirockiin, Gang Of Fourin postpunkiin ja At The Drive-Inin ja Refusedin post-hardcoreen. Yhtyeen toinen EP ”Koroshitai Kimochi” ilmestyi vuonna 2009 Stolen Recordings -levymerkillä (mm. Let´s Wrestle), ja bändin nimetön debyyttialbumi näki päivänvalon loppuvuodesta 2010.

Bo Ningenia on kehuttu yhdeksi nykyajan jännittävimmistä ja parhaista livebändeistä, ja todistuslausunnot bändin keikoilta ovat olleet yksimielisen ylistäviä. Muun muassa The Horrors -yhtyeen nokkamies Faris Badwan on jo ehtinyt nimetä Bo Ningenin yhdeksi suosikkibändeistään. Aiemmin yhtye on esiintynyt muun muassa End Of The Road-, Offset- ja Camden Crawl -festivaaleilla. Helsingin keikalla bändiä lämmittelee yhdeksi vuoden 2011 kotimaisista indie-komeetoista povattu Siinai.

LIPUT:
10 EUR +mahd. toimituskulut. Ennakko: Tiketti.