Bob Dylan paljastaa nähneensä Metallican kahdesti – pitää myös Royal Bloodista, Eminemista ja Wu-Tang Clanista

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 21.12.2022

Muusikko Bob Dylanilla on takanaan pitkä ura, jonka aikana hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten eri muusikoiden kanssa ja nähnyt lukuisten eri tähtien nousevan ja laskevan.

Dylanilta ilmestyi hetki sitten teos ”The Philosophy Of Modern Song”, joka sisältää Dylanin kirjoituksia eri kappaleista. Nyt The Wall Street Journal on haastatellut Dylania teoksen tiimoilta.

Haastattelussa Dylanilta kysyttiin, miten hän löytää uutta musiikkia nykyisin.

”Enimmäkseen vahingossa, sattumalta. Jos menen etsimään jotain, en yleensä löydä sitä. Itse asiassa en koskaan löydä sitä. Törmään asioihin intuitiivisesti, vaikka en todennäköisesti etsi mitään. Tiny Hill, Teddy Edwards, sellaiset ihmiset… Tuntemattomia artisteja, tuntemattomia kappaleita. Frank Sinatra levytti Jimmy Webbin kappaleen ’Whatever Happened to Christmas’, jonka hän taisi levyttää 60-luvulla, mutta löysin sen vasta nyt. Ella Fitzgeraldin ’A-Tiskit, A-Tasket.’ Janis Martin, naispuolinen Elvis. Oletko kuullut häntä? Joe Turner yllättää minut aina pienillä vivahteilla ja jutuilla. Kuuntelen paljon Brenda Leetä. Vaikka kuulisin häntä kuinka monta kertaa, tuntuu kuin olisin vasta löytänyt hänet. Hän on niin vanha sielu. Viime aikoina olen löytänyt fantastisen kitaristin, Teddy Bunnin. Kuulin häntä Meade Lux Lewis – Sid Catlett -levyllä”, Dylan kertoo.

Lisäksi Dylan paljastaa nähneensä esimerkiksi Metallican peräti kahdesti:

”Esiintyjät ja lauluntekijät suosittelevat minulle asioita. Toisten kohdalla vain törmään heihin. Jotkut olen nähnyt livenä. Pidän Oasiksen veljeksistä, Julian Casablancasista, Klaxonsista, Grace Potterista. Olen nähnyt Metallican kahdesti. Olen pyrkinyt erityisesti näkemään Jack Whiten ja Alex Turnerin. Zac Deputy, olen löytänyt hänet viime aikoina. Hänellä on yhden miehen show kuten Ed Sheeran, mutta hän istuu alas soittaessaan. Fanitan Royal Bloodia, Celestea, Rag and Bone Mania, Wu-Tangia, Eminemiä, Nick Cavea, Leonard Cohenia, ketä tahansa, jolla on tunne sanoista ja kielestä, ketä tahansa, jonka näkemys on samansuuntainen kuin minun.”