Bob Malmström ja Dispyt lyövät tiskiin splitseiskan: Bob Malmströmin juhlavuoden 7″ – split-sarja saa jatkoa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 9.6.2020

Pahamaineinen porvaricoren suurlähettiläs Bob Malmström sekä black’n’crust kapinallinen Dispyt paiskaavat tassua splitseiskan (7” split vinyyli) muodossa päättääkseen Bob Malmströmin kymmenvuotisjuhlien julkaisusarjan.

Ensimmäinen seiska näki Bob Malmströmin ja The Enchainedin voimannäytöksen. Toinen seiska puolestaan toi yhteen Bob Malmströmin ja Ruotsin ylpeyden Tvärnitadin. Vinyylitriptyykki on hankittavissa joko osa kerrallaan tai kokonaisuutena puisessa laatikossa.

Bob Malmströmillä ja Dispytillä on takanaan jo pidempää yhteistyöhistoriaa keikkailun saralla. Lisäksi Dispytin laulava bassotaiteilija Mathias Lillmåns on ollut tuottamassa Bob Malmströmin ”Punkens framtid” (2013) ja ”Vi kommer i krig” (2016) -levyjä.

A-puolella Bob Malmström lyö tiskiin kappaleen ”Helsingfors borgarmangel” (feat. Jonas Ekroos), joka on d-beat-tamppaamista höystettynä -83 Metallican holtittomuudella. Toinen kappale löytyy fyysiseltä julkaisulta, mutta sen digitaalinen julkaisu tapahtunee myöhemmässä vaiheessa.

B-puolella Dispyt tarjoilee yhtä lailla kaksi rautaisannosta crustin ja black/death metallin ilosanomaa. Kappaleiden intensiteetti on räjähtävä ja summeeraa hienosti, miksi Dispyt on lyhyessä ajassa ampaissut nousukiitoon edustamansa säveltaiteen saralla.

Bob Malmströmin ja Dispytin voit nähdä livenä seuraavasti:

”Et voi. Tai tule käymään kahvilla, tai itse asiassa älä tule. Kevät on hyvin peruttu. Istumme kotona silittämässä kauluspaitojamme ja kotieläimiä. Carolus yritti opetella sakkia, mutta joutui luopumaan suunnitelmistaan lyötyään silmäkulmansa sakkilautaan viiden tikin arvoisesti. Lillmåns soittelee päivittäin Olofille kertoakseen ornitologisista havainnoistaan Seinäjoella. Elämä on järisyttävän yksiulotteista. Tulisipa kunnon viinatsunami ja hukuttaisi murheet. Vuosisadan bileet. Ai että. Peruttu? Selvä. Jatkamme nappien lajittelua.”

Uuteen musiikkiin voi tutustua täällä:

Bob Malmström Spotify: https://open.spotify.com/artist/0LlX8DkMVI132UeGEASRQK

Bob Malmström Bandcamp: https://bobmalmstrom.bandcamp.com/

Bob Malmström Facebook: https://www.facebook.com/BobMalmstrom/

Dispyt Spotify: https://open.spotify.com/artist/0YfllmFruqwOLKcKgEDm9k?si=qvyY6t6oR9qihi6dN-AN6A

Dispyt Bandcamp: https://dispyt.bandcamp.com

Dispyt Facebook: https://www.facebook.com/DispytBand