Bob Malmström muistuttaa ja vihjailee parhaista puolistaan, mutta uusi EP jättää silti toivomisen varaa

Hardcorea, metallia, punkia, rockia? Porvaricorea? Ihan sama, sillä Bob Malmström on harmaasta massasta pilkistävä ilkikurinen valopilkku, jota voi vihata ja rakastaa samaan aikaan. Hiljattain julkaistiin vaatimattomasti nimetty ”Länge Leve Bob Malmström” -EP, joka seuraa melkein kolme vuotta sitten julkaistua ”Vi Kommer i Krig” -albumia, joka on tähän mennessä yhtyeen onnistunein ja merkittävin taidonnäyte.

Suurin elkein sisään ja tulta päin näköä; mahtipontinen intro tekee tietä aggressiiviselle ja kiukkuiselle äärimusiikille, joka laantuu hitaimmillaankin keskitempoista nopeammaksi. Jos Bob Malmström on jo ennestään tuttu, niin tietää jo suunnilleen, mitä tällä EP:llä on tarjottavanaan. Musiikki on tyyliltään pitkälti samanlaista kuin aiemmillakin levyillä, joskin sen punkimpaa puolta painotetaan hieman enemmän. Hardcore ja punk yhdistyvät raskaan metallin piirteisiin ja ties mihin erilaisiin vivahteisiin. Bob Malmströmin kohdalla en yllättyisi enää minkään musiikkityylin lainaamisesta.

Mennään siis pitkälti ”Vi Kommer i Krigin” vanavedessä, mutta harmillisesti kappaleet eivät ole aivan yhtä hyviä kuin tuolla albumilla, jolla Bob Malmström osui lähelle häränsilmää. Uudet kappaleet ovat kyllä hyviä mutta eivät niin hyviä kuin voisivat olla. Vaikka EP:stä jää kokonaisuutena hieman valju maku, jokaisessa kappaleessa kuulee yhtyeellä olevan edelleen hyviä ideoita, luovuutta ja energiaa. Yksittäisistä kappaleista ”Ruttet Te” ja erityisesti sen kaunistelemattoman aggressiivinen hardcore-paahto ja koukuttavan yksinkertainen energisyys ilahduttavat.

”Länge Leve Bob Malmström” jää kaikista ansioistaan huolimatta välisoitoksi, varsinkin niin loistavan albumin kuin ”Vi Kommer i Krig” jälkeen. Tämä EP jättää toivomisen varaan mutta samalla muistuttaa ja vihjailee Bob Malmströmin parhaista puolista. Yhtye on jo aiemmin näyttänyt pystyvänsä parempaan ja tulee varmasti näyttämään sen vielä jatkossakin.

6½/10

Kappalelista:
1. Modersmålets Sång
2. Häng Dig!
3. Du Är Problemet
4. Ruttet Te
5. Se Dig i Spegeln
6. Skål! Favorit i Repris

Bob Malmströmin kotisivut
Bob Malmström Facebookissa

Kommentoi julkaisua