Bon Jovin jättihitti ”Livin’ On A Prayer” jäi melkein levyttämättä – Jon Bon Jovi piti kappaletta liian pehmeänä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 23.6.2022

Rock-yhtye Bon Jovi on levyttänyt uransa aikana lukuisia legendaarisia hittejä. Yksi niitä on ehdottomasti bändin vuoden 1986 kappale ”Livin’ On A Prayer”, jonka riffin ja kertosäkeen tunnistavat melkein kaikki musiikin ystävät.

Kyseisen kappaleen säveltäjiin kuulunut, alansa legenda Desmond Child paljastaa kuitenkin tuoreessa Rock Pagesin haastattelussa, että kappale jäi melkein pois bändin ”Slippery When Wet” -albumilta. Syynä tälle oli se, että Jon Bon Jovi halusi tehdä energisen rock-albumin, eikä kappale hänen mielestään istunut kyseiseen visioon.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

”Tuossa laulussa oli majesteettisuutta, eräänlainen nostattava tunne, joka vain huokui toivoa. Ja siihen aikaan Jon [Bon Jovi] ajatteli tehdä kovemman rocklevyn. Joten kun kirjoitimme kappaleen – kappale on hieman sentimentaalinen. Se on vähän pehmeä. Ja hän sanoi: ’Toivoin, että voisimme rokata kovempaa”. Richie [Sambora] ja minä kirjaimellisesti vajosimme polvillamme ja rukoilimme häntä nauhoittamaan sen. Puoliksi vitsaillen, mutta puoliksi tosissaan. ’Nauhoittakaa se! Katsotaan mitä tapahtuu.’

”Heti kun he alkoivat nauhoittaa sitä… se oli taikaa! Kaikki tunsivat sen, eikä enää ollut paluuta. Biisi elää omaa elämäänsä. Niin todella on. Niin monet ihmiset, niin monet sukupolvet tuntevat laulun. Joskus he eivät edes tiedä, mistä laulu on peräisin tai kuka sen esittäjä on. Tiedätkö, tuo laulu on yksi niistä.”