Bone5

Kotimainen rokkia ja metallia keskenään yhdistelevä Bone5 julkaisee uuden ”From The Ashes” nimeä kantavan albuminsa joulukuun 7. päivänä. Yhtyeen debyyttialbumi ”Dead City Tales” sai viime vuonna todella hyvän vastaanoton median keskuudessa, ja albumia soitettiin ahkerasti mm. Radio Rockilla. Otimme yhteyttä sähköpostitse yhtyeen vokalistiin Tonyyn, joka kertoi meille hieman yhtyeen tuoreimpia kuulumisia sekä mietteitä uudesta levystä. Lue lisää nähdäksesi koko haastattelu.

Morjensta. Mitäs yhtyeelle tällä hetkellä kuuluu?

Tony: Kiitos, hyvää kuuluu! Uusi lätty on valmiina ja kova treenaaminen käynnissä. Koko bändi on hyvissä fiiliksissä ja odottaa innolla tulevia julkkarikeikkoja.

Teiltä ilmestyy uusi albumi nimeltä ”From The Ashes” joulukuun 7. päivä. Näin alkuun voisitko kertoa meille hieman levyn teosta? Kuinka kaikki sujui ja tapahtuiko studiossa mitään haavereita?

Tony: Ei sattunut. Kaikki sujui oikein mallikkaasti. Muuten tämä vuosi on kyllä ollut aika rankka bändille. Muutokset kokoonpanossa ja kaikki muu säätö siinä lisänä.  Itse asiassa  olimme jo siinä tilanteessa, että ”pillit pussiin” oli myös yksi vaihtoehto. Mutta onneksi näin ei käynyt.

Mistä nimi ”From The Ashes” albumille?

Tony: Se kuvastaa bändin matkaa vaikeuksista voittoon.. Uuden alkua 

Jos vertaisitte albumin materiaalia teidän aikaisempaan ”Dead City Tales” albumiin, mitkä itse näet albumeiden suurimpana eroavaisuutena?

Tony: Moni asia on muuttunut. En haluaisi edes verrata niitä:) Oikea suunta on löytynyt, ja nyt tiedämme tarkkaan, mitä haluamme tehdä.

Mistä yleensä ammennat ideoita lyriikoihin? Mistä uuden levyn kappaleet kertovat?

Tony: Osa tarinoista on tuulesta temmottuja, mutta pääasiassa ammennan ideat turhautumisestani ihmisten tyhmyyteen ja sen seurauksiin.  Tämän pohjalta ovat syntyneet myös uuden levyn tarinat.

Albumin kappaleesta ”Rain” on jo julkaistu myös video. Kertoisitteko te hieman videon teosta. Mistä idea videoon lähti ja miksi päädyitte julkaisemaan juuri tämän kappaleen ensimmäisenä videona?

Tony: Video tehtiin yhdessä Jester filmsin  Anssi Korhosen kanssa. Videon metsäkohtaukset kuvattiin yhden hyisen päivän aikana. Lienee sanomattakin selvää, että flunssanhan siitä saa, kun makaa kasteltuna päivän pusikossa. Tarinassa haavoittunut, kuolemaan jätetty mies makaa metsässä odottaen, että puhdistava sade tulisi ja veisi hänet pois. ”Rain” on ehkä levyn helpoimmin lähestyttävä  biisi, joten tästä syystä päädyimme julkaisemaan sen ensimmäisenä.

Teillä näyttää tällä hetkellä menevän hyvin kun katsoo, että saitte uuden keikkamyyjän ja levyäkin tulee ulos. Millaisia odotuksia teillä itsellänne on levyn julkaisun suhteen?

 Tony: Paljon keikkaa ja että mahdollisimman moni pääsisi tutustumaan bändiin.

Ensimmäinen asia, mikä minulle tulee mieleen yhtyeen nimestä Bone5, on jokin tv-sarja. Seuraatko itse paljon tv-sarjoja? Mitkä ovat omia suosikkejasi?

Tony: Jonkin verran. Walking Dead, Sons of Anarchy, Fringe sekä South Park ovat omia suosikkejani.

Vuosi 2011 alkaa kohta olla lopuillaan ja on aika listata vuoden parhaita albumeita. Mitkä ovat omia suosikkialbumeitasi vuodelta 2011 ja miksi?

1. Ghost Brigade – “Until Fear No Longer Defines Us”. Se nyt on vaan niin vitun kova

2. Red Hot Chili Peppers  – “I’m With You”. Ukot on kovassa vedossa ja bändi on onnistunut uudistumaan mainiosti uuden kitaristin myötä – vaikka olenkin vannoutunut Blood sugar sex magic fani. 

3. Machine Head – “Unto the Locust”. Koukuttavia biisejä ja Robb Flynn on niin perkeleen kova jätkä.

4. Megadeth – ”TH1RT3EN”.

5. DevilDriver – ”Beast”. Ei niin hyvä kuin edellinen ”Pray For Villains”,  mutta pidin silti kovasti. Huomattavasti aiempaa rankempi.

Kiitoksia paljon haastattelusta ja onnea tulevan albumin julkaisuun. Onko sulla loppuun vielä jotain viimeisiä sanoja, joita haluaisit jakaa Kaaoszinen lukijoiden kanssa?

Tony: Kiitos kiitos. Tutustukaahan bändiin ja toivottavasti nähdään keikoilla. Yhtyeen tuoreimmat kuulumiset löytyvät yhtyeen virallisilta Facebook –sivuilta.

Kommentoi julkaisua