Bonemechanics – Engine Of Dissent

bonemechanics_engine of dissentVuonna 2009 perustettu helsinkiläinen on aiemmin julkaissut kaksi demoa. Bändin kolmas tuotos on puolestaan viisi biisiä sisältävä EP. Bändi ei saatekirjeessään pahemmin musiikkityyliään lähde  kuvailemaan, joten kuulijan selvitettäväksi jää, mitä ”viisi kappaletta jumalan hylkäämää meteliä” käytännössä tarkoittaa.

Bonemechanicsin tapauksessa yllä mainittu kuvaus tarkoittaa groove metallia ja modernia thrashia soundien ollessa kuitenkin enemmän vanhan liiton meininkiin kallellaan. Teknisellä osaamisella ei liiemmin keulita vaan eteenpäin jyrätään varsin suoraviivaisesti läpi levyn. Parhaimmillaan bändi murjookin oikein vakuuttavasti; varsinkin ripeämpitempoiset riffit osuvat hyvällä prosentilla maaliin. Vaan kun kummoisia koukkuja ei levylle lopulta ole juurikaan mukaan tarttunut,  alkaa Bonemechanicsin mättö pidemmän päälle puuduttaa. Sekundamateriaalia EP:llä ei toki ole, mutta kappaleet olisivat kaivanneet tiivistämistä tiukempaan pakettiin paremmin toimiakseen.

Mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä tulevaisuus tuo Bonemechanicsille tullessaan. EP-mitassa näilläkin eväillä päästään vielä aivan kelvolliseen tulokseen, mutta mahdollista täyspitkää ajatellen tulisi grooven keinuttaa ja thrashin murskata vielä tehokkaammin nostaakseen bändin keskivertomättäjien joukosta korkeammalle jalustalle.

6½/10

Kappalelista:
1. Snake Oil
2. Lost In The Engine Of Dissent
3. Back To Back
4. Passage
5. Ludovician

Bonemechanics Facebookissa

Kirjoittanut: Toni Lehtonen

Kommentoi julkaisua