Boston Manorin ”Glue” on freesi tuulahdus karanteeniin

Englannista nouseva, emopiireissä tunnetuksi tullut julkaisi vappuna kolmannen studioalbuminsa ”Glue”. Yhtye on ollut nosteessa jo debyytistään alkaen, ja se onkin kokenut kaikenlaista niin legendaarisista Kerrang!-lehden palkinnoista aina jenkkikiertue Warped Tourin roosteriin asti.

Jos porukka ei ole entisestään tuttu, mutta levylautasella pyörii bändejä kuten Real Friends, State Champs tai The Wonder Years, suosittelen ottamaan haltuun myös Boston Manorin tuotannon. Yhtyeen vanhempi tuotanto on klassista pop-punkia suurilla emoviboilla. Uudella levyllä soundiin saadaan terävyyttä ja paikoin jopa elektronista tunnelmaa. Yhtyeen soundissa yhdistyvät vivahteet ysärigrungesta, post-hardcoresta sekä suoraviivaisesta 2000-luvun alusta tutuksi tulleesta skeittipunkista.

Parin kuuntelukerran jälkeen uusi levykäinen ei ala kyllästyttää, ja moderni soundi miellyttää korvaa. Levy alkaa sähäkällä aloitusraidalla ”Everything Is Ordinary”, jossa yhdistyvät upeasti Enter Shikarin elektrokohdat sekä pop-punkin ominainen kevyt fiilis ja lennokas eteneminen. Kolmas raita ”Plasticine Dreams” tuo äänimailmaltaan mieleen ensimmäisenä suuressa kuuntelussa niinikään olleen Higher Power -nimeä kantavan yhtyeen tammikuussa julkaistun lätyn kepeät kertosäkeet ja mieleenpainuvat melodiat. Tämä sinkkunakin julkaistu ralli tulee varmasti olemaan valtava pommi livekeikoilla, kun niitä saadaan jälleen järjestää. Voin kuvitella tuhansien ihmisten laulavan mukana sekä surffailevan ystäviensä käsien varassa.

”On A High Ledge” tuo mukaan kevyttä kontrastia, ja ennen pitkää ”Playing God” esittelee kaukaisesti mukaan uuden Bring Me The Horizonin tai Being As An Oceanin kaltaiset elektroniset breakdownit. Levyn edetessä tekee Trophy Eyes -yhtyeen vokalisti John Floreani lauluosuuden biisiin ”Liquid”. Myös tämä biisi on julkaistu jo lähes vuosi sitten yhtenä singlejulkaisuna. julkaisi kappaleesta myös musavideon.

 

Levyn päättävä ”Monolith” tuo bändi jälleen hardcoren juurille, ja julkaisun ehdottomasti raskain biisi tuo mieleenpainuvan lopun levylle. Vaikka metalcoren aikakausi on suuresti väistymässä, tai vähintäänkin muuttumassa, pitää post-hardcore silti vankasti jalansijaa paikallaan. Yhä useamman nuoren yhtyeen soundissa se näkyy toinen toistaan isompana vaikutteena.

Kokonaisuutena ”Glue” on todella hyvä, monipuolinen ja moderni kokonaisuus. Vanhoja niksejä on selvästi otettu vaikuttajabändeiltä, ja ne on siirrelty omaan musiikkiin sopivaksi. Boston Manor on noussut jo nyt suureksi, mutta nousukiito tulee varmasti jatkumaan. Yhtye on modernin pop-punkin ehdottomia kärkinimiä.

8½/10

Kappalelista:

 1. Everything Is Ordinary
 2. 1’s And 0’s
 3. Plasticine Dreams
 4. Terrible Love
 5. On High Ledge
 6. Only1
 7. You, Me & Class War
 8. Playing God
 9. Brand New Kids
 10. Ratking
 11. Liquid
 12. Monolith

Kommentoi julkaisua