Brian Johnson kertoo kuulo-ongelmiensa korjaamisesta ja paluustaan AC/DC:hin – ”Sain tarpeekseni piuhoista, näytöistä ja piippauksesta, mutta se oli sen arvoista”

Kirjoittanut Konsta Hietaniemi - 8.10.2020
Brian Johnson esiintymässä AC/DC:n kanssa Kantolan tapahtumapuistossa kesällä 2015 (c) Teemu Siikarla

AC/DC:n laulaja Brian Johnson antoi äskettäin Rolling Stonelle haastattelun, jossa hän kertoi paluustaan yhtyeeseen. Johnson joutui vetäytymään keikkalavoilta kuulovaurioiden johdosta bändin vuoden 2016 ”Rock Or Bust” -kiertueen aikana.

”Se meni todella vakavaksi. En kuullut kitaroita ollenkaan. Selvisin keikoista jotenkuten lihasmuistilla mutta tuntui pahalta esiintyä bändin ja yleisön edessä sillä tavalla.”

Johnson vetäytyi loppukiertueelta ja tuuraajaksi saatiin Axl Rose. Laulaja otti yhteyttä erikoislääkäriin ja ilmoittautui kokeelliseen hoitoon.

”Hän saapui paikalle auton akkua muistuttavan laitteen kanssa. Sitä jatkui noin kahden ja puolen vuoden ajan, kerran kuukaudessa. Sain tarpeekseni piuhoista, näytöistä ja piippauksesta, mutta se oli sen arvoista.”

Hoitotavassa hyödynnettiin kallon rakennetta jonkinlaisena vastaanottimena, mutta sen tarkempia hoitotietoja Johnson ei voi antaa. Hoito kuitenkin toimi. Johnson piti muun bändin ajan tasalla tilanteestaan, ja kitaristi Angus Youngin kutsuttua hänet mukaan uuden levyn tekoon oli vastaus selvä.