Brian May löytämä kasetti sisältää yhden Queenin ensimmäisistä live-esiintymisistä

-kitaristi on yllättäen löytänyt yhden Queenin ensimmäisistä keikkatallenteista. May ei paljastanut Classic Rockille keikan yksityiskohtia, mutta kertoo esiintymisen tapahtuneen Imperial Collegessa, jossa May opiskeli fysiikkaa:

”Löydämme tuon tuosta historiallisesti tärkeää materiaalia. Yksi tällainen kasetti ilmaantui hiljattain, josta olen todella täpinöissäni, sillä se sisältää yhden ensimmäisistä soittamistamme keikoista Imperial Collegessa. En edes tiennyt, että minulla on moinen kasetti.”

Yhtye esiintyi ensimmäisen kerran Queen-nimellä Cornwallissa 27. kesäkuuta 1970, mutta ensimmäinen ”oikea” keikka oli kolme viikkoa myöhemmin juurikin Imperial Collegessa, jossa May opiskeli. Tuolloin yhtyeen basistina toimi Mike Grose. May kertoo, että yhtyeen jäsenten kokemattomuus paistaa nauhalta läpi, ja toteaa aprikoivansa olisiko nauhan julkaiseminen oikea valinta:

”Emme olleet hirveän hyvin kasassa. Freddien kuuleminen siinä vaiheessa tämän uraa on hyvin kiinnostavaa. Hänellä oli karisma ja intohimo, mutta ei mahdollisuutta valjastaa ääntään vielä. Juuri se saa minut aprikoimaan, sillä en ole varma, tahtoisiko Freddie ihmisten kuulevan itseään siinä uransa vaiheessa. Mutta jos hän olisi elossa ja istuisi tässä tällä hetkellä, hän varmaan ajattelisi samaa kuin minä: ’Voi kulta, me olimme vielä lapsia.'”

May kertoo ”harkitsevansa, mitä aikoo tehdä” nauhalle. Toivotaan, että pääsemme pian kuulemaan Queenia aivan uransa alussa, ja vielä virallisesta lähteestä!

Kommentoi julkaisua