Bring Me The Horizon suunnittelee hylkäävänsä albumiformaatin: ”Tuskin julkaisemme enää ikinä kokonaisia albumeita”

Englantilainen, metalcoresta rockiin siirtynyt Bring Me The Horizon julkaisi uuden albuminsa ”Amo” aiemmin tänä vuonna. Se, aikooko bändi kuitenkaan enää julkaista yhtään albumia, vaikuttaa hieman epävarmalta.

Ei, bändi ei ole aikeissa lopettaa. Kyse on sen sijaan siitä, että yhtyeen keulakuva Oli Sykes pohtii bändin keskittyvän jatkossa tiheämpään julkaisutahtiin, jonka myötä albumiformaatista luovuttaisiin kokonaan. Pääpaino olisi näin ollen yksittäisillä kappalejulkaisuilla, joista hyvänä esimerkkinä on juuri julkaistu uusi ”Ludens” -single.

Oli Sykes kertoo suunnitelmista NME-sivustolle:

”Meillä on ehdottomasti suunnitelmia. ’Ludens’ on ensimmäinen kappale, jonka kuulette tulevalta julkaisultamme. Tuskin julkaisemme enää ikinä kokonaisia albumeita. Olemme miettineet lyhyempien levyjen tekemistä. En halua sanoa jotain, joka ei sitten toteudukaan, mutta suunnittelemme julkaisevamme useita levyjä ensi vuonna”, Sykes kertoo, ja kuvailee tuntemuksiaan albumiformaattia kohtaan:

”Olen todella ylpeä ’Amosta’, mutta sen tekeminen oli vitunmoista tuskaa. Käytimme kokonaisen vuoden elämästämme sen levyn tekemiseen. Osa minusta mietti, että miksi ihmeessä, emmehän me tule soittamaan noita kaikkia kappaleita konserteissamme. Siinä tarvitsee säädellä luovuuttaan. Ensin sävellät hienon pop-biisin, ja sitten pitäisi tehdä raskaampi biisi tasapainottamaan sitä, ja sitten pitää alkaa miettimään singlejä.”

Kommentoi julkaisua