Bring Me The Horizonin Jordan Fish valottaa ”Post Human” -EP-sarjan viivästymistä

Bring Me The Horizonin keulahahmo Oliver Sykes kertoi marraskuussa 2019 yhtyeen suunnitelmista julkaista neljän EP:n sarja ”Post Human” -nimen alla. Ensimmäinen kokonaisuus kuultiin kuitenkin vasta lokakuun lopussa ”Post Human: Survival Horrorin” muodossa, ja 9 kappaletta sisältänyttä julkaisua on 32 minuutin pituudellaan vaikea nimittää EP:ksi.

Kosketinsoittaja Jordan Fish kertoo Bring Me The Horizonin kohdanneen pandemian myötä vaikeuksia saada kunnianhimoista suunnitelmaa toteutetuksi:

”Suunnittelimme tälle vuodelle neljän EP:n valmistumista, mutta jo ensimmäinen venyi oikeastaan kokopitkäksi levyksi. Luulen, että joudumme ottamaan julkaisujen välissä kaavailtua enemmän aikaa, koska nämä hommat tuntuvat venyvän tarkoitettua isommiksi. Toisaalta, mitä merkitystä sillä on, kunhan ne ovat kaikki hyviä?”

Fish toteaa kuitenkin yhtyeen käyvän seuraavan EP:n materiaalin kimppuun piakkoin:

”Olemme työskennelleet on- ja off- tyylisesti jo jonkin aikaa, joten työstössä on paljon eri materiaalia. Emme ole päässeet vielä seuraavan EP:n kirjoituksen luovaan rytmiin, mutta palaamme sorvin ääreen uudenvuoden jälkeen.”

Oliver Sykes kertoi aiemmin halustaan kuopata LP-formaatti kokonaisuudessaan, ja keskittyä jatkossa työstämään pelkästään lyhyempiä julkaisuja. Ajatuksen taustalla on laulajan mukaan yhtyeen genrestä toiseen vaihteleva musiikillinen suuntaus, ja sitä seuraavan fanikunnan odotukset:

”Haluaisin tehdä kourallisen levyjä, joista jokainen edustaa omaa tyyliään. Albumin ei tarvitse olla tunteiden vuoristorata, voit olla joko raivokkaalla päällä tai haluta jotain vähän melankolisempaa. Meidän on jatkuvasti tehtävä kompromisseja.”

”Tiedän, ettei fanikuntamme ole mielissään jos sukellamme suoraan syvään päähän. Mutta jos julkaisemme lyhyen levyllisen taattua Bring Me The Horizonia, ja sen perään lyhyen levyllisen electroa, kukaan ei pahoita mieltään, sillä kaikki tietävät ettei seuraavaa julkaisua tarvitse odottaa kolmea vuotta.”

Kommentoi julkaisua