Brittiläisen rockin lippulaiva vakuuttaa myös livenä – Arviossa Ingloriouksen ”Live At The Phoenix MMXXI” -livetaltiointi

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 20.5.2022

Vaikka pandemia-aika on ollut äärimmäisen haastavaa aikaa musiikkialalle, oli viime vuosi albumijulkaisujen suhteen erityinen Inglorioukselle. Brittiyhtye kun julkaisi kaksi albumia, joista ensimmäinen, ”We Will Ride”, ilmestyi alkuvuodesta, ja syksyllä kuulijoita hellittiin cover-kappaleita sisältävällä ”Heroine”-pitkäsoitolla. Inglorious onnistui soittamaan viime vuonna myös keikkoja, joista ilta Phoenixissä taltioitiin ja julkaistiin livealbumin muodossa huhtikuussa.

Syyskuun 16. päivänä Iso-Britannian Exeterissä taltioitu konsertti on vajaa tunnin mittainen, ja sen ympäristönä toimii Exeterin Phoenix -konserttipaikka. Koska livealbumi sisältää myös DVD:n, saavat kuulijat mahdollisuuden kurkistaa intiimin klubin saliin. DVD:ltä välittyvän kuvamateriaalin perusteella kyseessä on perinteinen suorakulmikas sali, jossa on tiivis ja intiimi tunnelma.  

Kuten arvata saattaa, brittiyhtye säkenöi iloa ja energiaa esiintyessään pitkästä aikaa kuulijoilleen. Kuulijoille annettiin kirjava otanta kappaleita yhtyeen diskografiasta, vaikka ”We Will Ride” -albumin teokset ovatkin hieman enemmän edustettuina. Se on kuitenkin ymmärrettävää, eihän Inglorious ole päässyt niitä aiemmin juuri soittamaan.

Hienoista rock-sävellyksistä tunnettu yhtye ei säästellyt itseään, vaan antoi kaikkensa tuona syyskuisena iltana Phoenixissä. Niin äänenlaadun kuin visuaalisen ilmeensä puolesta livealbumi on tasokas, ja siitä välittyy aidon energinen keikka. Illan settilista rakentui ”We Will Ride” -albumin ja hittikimaran varaan ja oli siten varma veto yhtyeeltä. Tunnin mittainen konsertti pysyi hyvässä tunnelmassa alusta loppuun. Hienoista kappaleista mieleen jäivät erityisesti ”Holy Water” ja ”He Will Provide”, joilla päästiin nauttimaan kitaristi Danny Dela Cruzin ja Dan Stevensin taidokkaasta kitaran käsittelystä.

Jos livealbumilta jotain jäi kaipaamaan, niin hieman lisää pituutta, sillä konserttia olisi mielellään katsonut pidempääkin. Toisaalta Inglorious on ehkä halunnut varmistaa, etteivät kuulijat näe ja koe kaikkea livetaltioinnin kautta, vaan myös yhtyeen keikoille kannattaa hakeutua. Ja siinä ”Live At The Phoenix” onnistuukin: se herättää kytevää keikkanälkää.

Kappalelista:

 1. She Won’t Let You Go
 2. Messiah
 3. Breakaway
 4. Where Are You Now?
 5. Read All About It
 6. Barracuda
 7. Holy Water
 8. He Will Provide
 9. I Don’t Need Your Loving
 10. We Will Ride
 11. Until I Die

https://www.facebook.com/weareinglorious