Brother Firetribe – Sunbound

Brother Firetriben edellisestä keikasta ja albumista on ehtinyt vierähtää jo pari vuotta, mutta nyt Nightwishin pitäessä välivuotta ehtii Emppukin keskittymään paremmin Brother Firetriben musiikkiin.

Levy lähtee käyntiin nimikkokappaleella ”Sunbound”, joka on instrumentaali ja vie kuulijan takaisin 80-luvulle, jolloin miesten tukat olivat pitkiä ja housut tiukkoja. Kappale lämmittelee kuuntelijan hyvin ja antaa esimakua siitä, mitä on tulossa. ”Sunboundista” siirrytään sulavasti seuraavaan kappaleeseen”Help Is On The Way”, joka on heti mukaansatempaava ja upottaa kuulijan musiikin pauloihin.

Levyn kolmas kappale on toisena sinkkuna julkaistu Indelible Heroes”, joka on hieno kunnianosoitus edesmenneille musiikin sankareille kuten Lemmylle ja Princelle. Tämän tribuutin jälkeen soi levyn ensimmäiseksi sinkuksi valittuTaste Of a Champion”; kappale on erinomainen, mutta omassa päässäni soivat vain suomennetut lyriikat ”herkkusienen maku”, mikä hiukan pilaa omaa kokemustani, mutta molemmat sinkut ovat erittäin vahvoja valintoja levyltä ja tulevat varmasti kuulumaan myös yhtyeen keikoilla.

”Last Forever” ja ”Shock” eivät juuri herätä erikoisempia fiiliksiä, mutta ”Give Me Tonightissa” on erittäin tarttuva rytmi, joka saa koko kehon heilumaan musiikin tahdissa – se jos jokin on harvinainen näky.  ”Shock”-kappaleen nimeä ei voi myöskään olla muistamatta, koska sana toistetaan vähintäänkin riittävän monta kertaa kappaleen aikana.

”Strangledin” alkaessa soida tulee mieleen yhtyeen vanhempi tuotanto. Kun kuulin kappaleen ensimmäisen kerran, muistan ihoni menneen kananlihalle. Kappaleessa on erinomainen kertosäe, joka jää heti ensimmäisellä kerralla päähän soimaan. Jos levyltä julkaistaan vielä kolmas sinkku, toivon sen olevan tämä kappale. Samaan kaliiberiin kuuluu myös ”Strangledin” jälkeen soiva kappale ”Heart Of The Matter”.

Bändin aikaisemmille tuotoksille on aina ujutettu cover-kappaleita artisteilta kuten Mike Reno, Sammy Hagar tai Cheap Trick, eikä tämä levy tee poikkeusta: kappale ”Restless Heart” on alun perin John Parrin käsialaa, ja cover-valinta osuu jälleen täysin kohdalleen. Alun perin luulin kappaleen olevan bändin omaa käsialaa, mikä kertoo mielestäni siitä, kuinka hyvin kappale sopii bändille ja tälle levylle.

Levyn kaksi viimeistä kappaletta Big City Dream” ja ”Phantasmagoria” kuuluvat levyn ”heikoimpiin”, vaikka molempia biisejä kyllä mielellään kuunteleekin. ”Phantasmagorialle” on kuitenkin annettava täydet pisteet kappaleen lyriikoista ja aihepiiristä.

Kuten arvostelusta huomaa, albumin kappaleista ei löydy paljoa pahaa sanottavaa ja levystä on muutenkin todella vaikea kirjoittaa mitään erikoisempaa, koska se on hyvin tasapaksu, mutta ei kuitenkaan huonossa mielessä. Levyltä ei ehkä selvästi erotu niitä parhaita biisejä, mutta toisaalta ei niitä huonojakaan, joten levy on mielestäni takuuvarmaa Brother Firetriben materiaalia. On selvästi huomattavissa, että levyyn on käytetty aikaa ja energiaa, koska lopullinen tuotos on erittäin hienosti hiottu timantti, mutta ehkä tässä onkin se ongelma. Pieni rosoisuus sopii mielestäni tämän genren musiikkiin, ja sitä jäin ehkä hiukan kaipaamaan.

Ainoa asia, joka levyltä jää puuttumaan, ovat kitarasoolot, Emppu on erinomainen kitaristi, mutta muutamaa lyhyehköä kitarasooloa lukuun ottamatta hänen roolinsa jää muun musiikin peittoon. Musiikin ulkopuolelta on sanottava se, että kansitaide on mielestäni erittäin tylsä. Jos siihen törmäisi levykaupassa, voisi olla, että levy jäisi ilman huomiotani.

Annan levylle arvosanaksi 9, mutta vain siksi, että täyden kympin juttuja ovat vain siemensyöksy ja nousuhumala. Levyn lisäksi bändi lähtee 15-vuotisjuhlakiertueelle, joka alkaa Suomesta maaliskuun lopulla, joten suosittelen käymään tarkistamassa bändin keikoilla, koska meno tulee olemaan takuuvarmasti erittäin kovaa.

Tässä vielä bändin kunnianosoitus edesmenneille musiikin sankareille uusimmalta levyltä.

9/10

Kappalelista:

 1. Sunbound
 2. Help Is On The Way
 3. Indelible Heroes
 4. Taste Of A Champion
 5. Last Forever
 6. Give Me Tonight
 7. Shock
 8. Strangled
 9. Heart Of The Matter
 10. Restless Heart
 11. Big City Dream
 12. Phantasmagoria

Brother Firetriben kotisivut

Brother Firetribe Facebookissa

 

Kommentoi julkaisua