Iron Maiden @ Hartwall Arena

Bruce Dickinson kertoo managereidensa huolestuneen laulajan puhujakeikoista – ”Hän saattaa tehdä itsestään hölmön”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 21.3.2022

Legendaarisen Iron Maidenin solisti Bruce Dickinson kiertää parhaillaan uudella puhujakiertueellaan. Kiertueen tiimoilta Dickinson antoi haastattelun Las Vegas Weeklylle, jolle hän kertoi managereidensa aluksi ottaneen puhujakiertueen vastaan kauhulla.

Dickinson kertoo:

”Tein kiertueen vuotta ennen COVIDia, ja yksi viimeisistä keikoistani oli Dublinissa. Olin hieman hermostunut siitä, koska jos jossain kaupungissa ihmiset osaavat kertoa tarinoita, niin se on irlantilaiset ja Dublin. Mutta tein sen, ja promoottori sanoi: ’Hitto, se oli mahtavaa. Tiedättekö mitä, pidän spoken word -esityksiä festivaaleilla, joissa 10 000 ihmistä kuuntelee spoken wordia. Haluaisitko olla erikoisvieraana esityksessä?’ Ajattelin, että ’Okei, saan kaikki merkit siitä, että tämä voisi toimia.’

Iron Maidenin manageriporras säikähti siitä tietysti kuoliaaksi. He sanoivat: ’Voi luoja, meillä ei ole mitään kontrollia tästä.’ Ja myös: ’Hän saattaa tehdä itsestään hölmön’ Minä sanoin: Se on koko homman tarkoitus. Siksi seisot siellä. Teet itsestäsi naurunalaisen, mutta hyvällä tavalla.

Nyt he ovat iloisia ja rentoja, ja saamme hyviä arvosteluja. Uskomatonta kyllä, myyn paljon t-paitoja. Se on hienoa.”