Kuva: Marko Syrjälä

Bruce Dickinson muistelee tapaamistaan Johnny Cashin kanssa: ”Hän on yksi sankareistani”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 17.1.2023

Metallilegenda Iron Maidenin solisti Bruce Dickinson on kiertänyt hiljattain maailmaa puhujakeikkoja tehden. Laulajaveteraanilla on luonnollisesti paljon kerrottavaa pitkän uransa varrelta.

Classic Rockin uutisoinnin mukaan Dickinson kertoi Norjassa yhdestä mieleenpainuvasta tapaamisesta musiikkilegendan kanssa. Dickinson muisteli, kuinka tapasi country-suuruus Johnny Cashin 80-luvulla.

”Hän on yksi sankareistani. Sitä ei ehkä uskoisi, koska hän on country ja western -laulaja, mutta hän on ehdottomasti legenda. Mutta siellä me olimme, Toronton Maple Leaf Gardensissa… olimme soundcheckissä, joskus 80-luvun puolivälissä. Areenan perällä oli joitainkin vanhoja tyyppejä. ’Keitä nuo oikein ovat?’ ihmettelimme”, Dickinson kertoo ja jatkaa:

”Olin juuri aikeissa lähteä kun tämä jättiläismäinen, reisiin yltäviin saappaisiin, nahkatakkiin ja stetsoniin pukeutunut tyyppi tulee luokseni ja sanoo: ’Hei, nimeni on Johnny Cash.’ Olin, että ’Tiedän!’. Katsoin häntä ja sanoin, ’Hei… juu… juu… vau… juu… I shot a man in Reno just to watch him die… joo!’ Ja sitten hän sanoi: ’Hei kuule, tämä on tosi noloa, mutta voisitko kirjoittaa nimmariasi tytärtäni varten? Hän on suuri fani.”