Bruce Dickinson suunnittelee työstävänsä uutta sooloalbumiaan vuoden 2022 aikana

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 6.1.2022

Brittiläisen metallilegenda Iron Maidenin solisti Bruce Dickinson on uransa aikana julkaissut myös soololevyjä, joista viimeisin on vuoden 2005 ”Tyranny Of Souls”. Siitä on jo siis hetki aikaa, kun Dickinsonilta ilmestyi levy Maidenin ulkopuolella. Syyskuussa Dickinson kertoi tehneensä jo jonkin verran töitä seuraavan sooloalbuminsa eteen.

Nyt Dickinson kertoo tuoreessa Loudwiren haastattelussa hieman tarkemmin suunnitelmistaan vuodelle 2022. Dickinsonilla on vielä spoken word -kiertuetta jäljellä jonkin verran, minkä jälkeen hän jatkaa sooloalbuminsa työstämistä.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Olen tietenkin tulossa Amerikkaan tekemään spoken word show’ta tammikuun lopulla. Kun pääsen kiertueen loppuun maaliskuun lopussa, niin ajatuksena on, että minulla on noin kolme viikkoa aikaa levätä. Makaan pimeässä huoneessa pari päivää ja toivuin kiertueesta, ja sitten laitan lauluvaihteen päälle ja menen juttelemaan pitkäaikaisen yhteistyökumppanini Royn [’Z’ Ramirezin] kanssa. Koska meillä on jo kasa materiaalia, mutta meidän täytyy järjestellä sitä hieman. Meillä on demoja ja kaikkea, mutta meidän on järjestettävä se kunnolla ja suhtauduttava siihen vähän vakavammin – ehkä sävellettävä vielä muutama kappale. Ja sitten periaatteessa jättää sen Royn tehtäväksi. Kun meillä on kasassa se, mitä haluamme työstää, hän voi lähteä tekemään taustaraitoja ja muuta sellaista”, Dickinson kertoo ja jatkaa:

”Luonnollisesti lähden kiertueelle Maidenin kanssa myöhemmin tänä vuonna, mutta teimme ’Tyranny Of Souls’ -levyn sillä tavalla. ’Tyranny Of Soulsia’ ei tehty etänä – no, tavallaan etänä siinä mielessä, että en ollut fyysisesti läsnä, kun osa taustaraidoista tehtiin, mutta hän lähetti minulle raidat ja kuuntelin ne ja sanoin: ’Nämä ovat siistejä’. Ja joihinkin niistä kirjoitin sanat ja sävelet ja kaikki. Jotkut niistä olimme jo tehneet. Tällaisella sekoittamisella ja sovittamisella saadaan joskus hienoja tuloksia.”