Bruce Dickinsonin mukaan Iron Maidenin sisällä ei ole demokratiaa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 13.5.2024

Brittiläinen heavy metal -legenda Iron Maiden on ollut toiminnassa jo pitkään. Yhtyeen sisäisten kemioiden täytyy toimia hyvin, jotta bändi on pystynyt jatkamaan toimintaansa näinkin pitkään.

Yhtyeen laulaja Bruce Dickinsonin mukaan yhtyeen sisällä ei kuitenkaan ole demokratiaa. Dickinson kertoo seuraavaa Brasilialaiselle televisio-ohjelmalle Conversa Com Bial:

”Loppujen lopuksi tiimiä ei voi pitää demokratiana. Jalkapallojoukkue ei ole demokratia. Tarvitaan manageri, kapteeni, pelisuunnitelma, ja ihmisten on pidettävä kiinni suunnitelmasta. Voitte olla eri mieltä, voitte keskustella ja riidellä, sillä kun olette intohimoisesti mukana jossakin asiassa, riitoja syntyy. Mutta joskus voi olla alueita, joilla valmentaja sanoo: ’Tiedättekö mitä? En ole vastuussa fysioterapiasta. Jos fysioterapiaosastoa johtava kaveri sanoo minulle, että kaikkien pitää tehdä näin, näin, ja näin, niin me teemme niin'”, Dickinson sanoo ja jatkaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Joten Maidenin kohdalla jaamme asiat ja ne näyttävät toimivan nyt aivan luonnollisesti. Kuten jos Steve [Harris] on todella hulluna jostain musiikillisesti, se on minulle ok. Joten minä ja Adrian [Smith] sävellämme jotain, ja jos se istuu, niin hienoa. Jos se ei istu, niin ei ongelmaa. Elämme siis toistemme kanssa. Se on aika siistiä. On opittava suvaitsemaan toisiamme, koska emme ole samanlaisia. Meillä kaikilla on erilaiset kiinnostuksen kohteet ja hieman erilaiset asenteet. Meidät koottiin yhdeksi bändiksi. Emme kaikki tunteneet toisiamme lapsuudesta asti tai mitään sellaista. En olisi välttämättä koskaan tutustunut Harrisiin jos en olisi Iron Maidenin laulaja. En olisi ehkä koskaan tavannut Nicko McBrainia jos hän ei olisi rumpali. Mutta olemme kaikki kasvaneet yhteen, ja meistä on tullut eräänlainen perhe, koska siedämme toisiamme, pidämme toisistamme huolta ja välitämme toisistamme.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat