Bruce Springsteenin kiertueraideri on 37-sivuinen: tätä kaikkea se sisältää

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 2.10.2023

Rock-ikoni Bruce Springsteenin viimeisimmän kiertueen raideri yllättää laajuudellaan. Pomon vaatimuslista on peräti 37-sivuinen, ja se sisältää kaikkea ruoasta ja juomasta koristeisiin ja henkilökuntatoiveisiin.

The News-Gazette -julkaisu raportoi raiderin laajuudesta. Sivuston mukaan vaatimuslista sisältää yli 100 yksityiskohtaista vaatimusta keikkapaikoille. Raiderin mukaan Kaikkien ruokien ja juomien on oltava ”huippulaatua” ja ”tarjoiltava ja laitettava esille mahdollisimman ruokahalua herättävällä tavalla”.

Springsteen pyytää kanakeittoa ”runsaan liemen kera” nautittavaksi ennen keikkaa. Keikan jälkeen hän haluaa 16 kylmää, tuoretta katkarapua ”kotitekoisen äyriäiskastikkeen kera” ja kaksi pussia Rold Gold -rinkeleitä. Pomo vaatii myös neljä litraa käsin puristettua sitruunamehua, tehosekoittimen, leivänpaahtimen ja vedenkeittimen sekä kuusi kovaksi keitettyä kananmunaa, joista on poistettu keltuaiset. Muita vaatimuksia ovat kuoritut ja viipaloidut omenat, vesimelonikuutioita ja neljä pulloa Congo Pear-, Costa Rica Clementine- ja Kula Watermelon -juomia.

Springsteenin vaimo Patti Scialfa pyytää kolmea ”huippumuotilehteä”, kuten Voguea, Elleä tai Vanity Fairia – mutta ”ei Cosmopolitan-tyyppisiä lehtiä”. Muita vaatimuksia naisen listalla ovat ”laadukas maljakollinen valkoisia ruusuja ilman täytekasveja”, purkillinen Martini-oliiveja, hedelmäkori ”sisältäen vain banaaneja, siemenettömiä valkoisia viinirypäleitä, vihreitä omenoita ja päärynöitä” sekä pullot Belvedere-vodkaa ja Santa Margherita Pinot Grigio -viiniä. Pääruoakseen Scialfa tahtoo nahatonta kananrintaa, lohta tai tonnikalaa ja vihanneksia, jotka on ”paistettu pienessä määrässä oliiviöljyä” ilman kesäkurpitsaa.

Bändin ruokatoiveisiin kuuluvat St. Dalfourin mustikkahillo, Rice Dreamin riisijuoma ja Glutinon kaneli-rusinaleipä. Kitaristi Steven Van Zandtin tilaukseen sisältyy ”luonnonvaraisesti pyydettyjä” mereneläviä, jotka voivat olla ”kampelaa, katkarapuja, kielikampelaa, tilapiaa tai Alaskan – ei Atlantin – ruijanpallasta”.

Ruoan ja juoman lisäksi pyydetään bändin kuljetukseen ”amerikkalaistyylisiä maastureita”, joista yhdessä pitäisi olla SiriusXM -radiokanavan kuuntelumahdollisuus. Näiden ja viiden muun ajoneuvon kuljettajien on puhuttava englantia, heillä on oltava COVID-todistus ja heidän on käytettävä kasvonaamiota matkan ajan.

Yhtye ja henkilökunta tarvitsevat 408 pyyhettä, 21 sohvaa, 27 himmennettävää lattiavalaisinta ja 15 pöytälamppua, 16 kukkimatonta ruukkukasvia, kolme suurta ja kolme pientä jääkaappia, 47 pehmustettua tuolia, yhdeksän pyörillä varustettua toimistotuolia ja seitsemän kokovartalopeiliä. Tuotantotilaan on toimitettava kuusi erilaista alkoholijuomaa, mukaan lukien kuusi pulloa ”laatuolutta”. Budweiseria ei kuitenkaan saa tarjoilla.

Lisäksi raideri vaatii, että keikkapäivänä käytettävissä ovat hieroja ja manikyristi. Hierojalta toivotaan urheiluhierojan taitoja, kun taas jälkimmäisen on osattava ”miehen ja naisen akryylikynsien teko”.

Luetuimmat

Uusimmat