Brunhilden kolmas albumi ”To Cut A Long Story Short” on raivokas hard rock -pitkäsoitto

”To Cut A Long Story Short” on saksalaisen rock-yhtye Brunhilden kolmas pitkäsoitto, joka julkaistaan 26. helmikuuta. Vuonna 2010 vokalisti Caro Loy ja kitaristi Kurt Bauereiß kohtasivat ja perustivat Brunhilden, joka on tähän päivää mennessä julkaissut kaksi albumia ja yhden EP:n. Kun tulevaa pitkäsoittoa peilaa aiempiin julkaisuihin, voi huomata, että uusi albumi sisältää aiempaa vihaisempaa tulkintaa.

Loyn ja Bauereißin perustama ei pyöri pelkästään kyseisen kaksikon voimin, vaan uusimmalla pitkäsoitolla kuullaan myös basisti Oliver Holzwarthin sekä rumpali Bastian Emigin kättenjälkeä. Kvartettina Brunhilde on saanut aikaan 14 kiukkuista ja energistä kappaletta, jotka ovat soundeiltaan uhmakkaita. Vokalisti Loyn ääni on tyylille sopivasti karkea ja rääkyvä, minkä turvin kappaleista löytyy asennetta. Kovin kauniiksi Loyn laulua ei ehkä voi kuvailla, mutta ainakin ääni on hyvin rock ’n’ roll -henkinen.

”To Cut A Long Story Short” -pitkäsoiton kappaleet on tehty pitkälti samalla muotilla; raskaita riffejä piiskataan ilmoille tiuhaan tahtiin ja Loy ottaa äänihuulistaan irti kaiken mikä lähtee. Albumin kappaleet ovat mukaansatempaavia, mutta sortuvat toisinaan toistamaan itseään. Näin tosin käy lähinnä sanoitusten osalta, sillä Brunhilden vahvuudeksi lukeutuvat sävellykset, ja ne pelastavat kokonaisuutta paljon. Erityisen terävälle Brunhilden sävellyskynä kuulostaa ”Hell Or High Water”, ”Where Are You Going?” ja ”In My Head” -kappaleilla. Pitkäsoiton päättävä ”It’s All Lies” on myös hyvä esimerkki Brunhilden kyvystä yllättää ja venyttää omia rajojaan.

Raivokasta hard rockia, pistävää asennetta ja uhmakkuutta. Sitä Brunhilden kolmas pitkäsoitto pääasiassa on 48-minuuttisen kestonsa ajan. Saksalaisyhtye on selvästi omistautunut rockille ja se paistaa kauaksi ”To Cut A Long Story Short” -albumista. Tällä levyllä ei kuulla ”muka-raskasta” rockia, vaan Brunhilde soittaa vimmalla ja antaumuksella.

8/10

Kappalelista:

 1. Miss God
 2. Hell Or High Water
 3. Judas
 4. Where Are You Going?
 5. When You Were Born (I Was Already Dead)
 6. In My Head
 7. All Is Lost
 8. Come Out Come Out
 9. I’m Crying
 10. Choir Boy
 11. Digging Ditches
 12. Sleep With My Enemy
 13. So Bad
 14. It’s All Lies

Brunhilde Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua