“Brutaalia kohtalonivaa ja tanssia surun keskellä”: Frailin uusi kappale ”Kiss Goodbye” on sisarkappale edelliselle “Save A Life Tonight”-singlelle

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 30.1.2023

Frailin uusin singlejulkaisu “Kiss Goodbye” on yhdistelmä ehtaa pomppumetallia, rockia ja discoa. Single on kolmas julkaisu Frailin vuonna 2023 tulevalta täysipitkältä albumilta. Frailin edelliset singlet “Save a Life Tonight” ja “Children of Depravity” ovat saaneet positiivisesti huomiota niin Suomessa kuin ulkomailla – muun muassa radiosoiton ja Spotifyn toimittamien soittolistapaikkojen muodossa.

Kiss Goodbye” on Frail-bändin edellisen jäsenen Lari Launosen ja Frailin laulaja-lauluntekijän Tarmo Kellomäen käsialaa. Tarmo Kellomäki kertoo kappaleesta seuraavaa:

“Kiss Goodbye” on todella vanha kappale, jonka taustalla on hyvän ystäväni ja entisen Frailin jäsenen Lari Launosen 2 kappaletta ja yksi minun tekemä kertosäe. Ennen studioon menoa saimme nykyisellä bändiporukalla idean, että yhdistäisimme toisessa kappaleessa olleen aivan killeri-riffin varsinaiseen “pääkappaleeseen”. Kokonaisuudesta tuli niin hieno, että uskalsimme kysyä Sibelius Launoselta lupaa asialle. Vähän se ehkä yski idealle.”

Kellomäkeä ja Launosta yhdistää kappaleen tuotannon lisäksi myös sen käsittelemä teema – kuolema. “Kiss Goodbye” -kappaleesta tuli traagisesti sisarkappale Frailin edelliselle singlelle “Save A Life Tonight”. Kellomäki avaa kappaleiden yhteyttä seuraavasti:

“Siinä missä Frailin edellinen single “Save a Life Tonight” käsitteli läheisen menettämisen pelkoa vihaisella ja surullisella otteella, “Kiss Goodbye” pureutuu teemaan toivorikkaammalla lähestymistavalla – vaikka kappaleen kerronnan kohde menehtyy. Kappaleita yhdistää myös minun ja Larin omat tosielämän kokemukset. Siinä missä minun lapseni selvisi aikanaan sydänsairaudesta, ei Larin pojalle käynyt samoin. Lari on käsitellyt avoimesti ja julkisesti perheensä tarinaa, enkä siihen syvemmin pureudu. Voidaan kuitenkin sano, että kappaleiden muodostamassa kokonaisuudessa on suorastaan brutaalia kohtalon ivaa.”

Musiikillisesti “Kiss Goodbye” vie kuulijan vahvasti 2000-luvun post-grungen, nu-metalin ja disco-rockin maailmaan. Kappaleen kertosäkeen disco-poljennossa on havaittavissa vivahteita dance-punk suurudesta Panic at the Disco! -yhtyeestä, muun kappaleen ollessa ehtaa pompahtavaa amerikan rockia.

“Keikalla tämä kappale on saanut jengiä kivasti keinuttamaan lanteita. Itselleni musiikki on vahvasti kehollinen kokemus ja siksi tätä biisiä on mahtava vetää livenä. Teemassa vedetään syväniiausta ja kertsissä tanssitaan. Kappaleen synkästä teemasta huolimatta se sisältää toivorikkaan näkymän tulevaisuudesta ja siksi tämä tanssipoljento sopii kokonaisuuteen hyvin. Se on kuin tanssia surun keskellä.”

Kiss Goodbye” -kappaleesta on julkaistu myös virallinen musiikkivideo, joka esittelee hyvin bändin live-esiintymisissä tuttua energiaa. Video on kuvattu bändin soittoharjoitusten yhteydessä autenttisissa reenitiloissa Jyväskylässä. Voit katsoa huomenna virallisesti ilmestyvän videon Kaaoszinen ensinäytön kautta tästä:

Frailiä voit nähdä livenä seuraavan kerran Kuopion Ottopoika-klubilla, jonne se nousee Face The Legacy -bändin kanssa lauantaina 25.2.2023.

Frail on:
Tarmo Kellomäki – laulu
Joel Hekkala – kitarat
Otto Kulhomäki – basso
Jussi Järvi – rummut

https://www.facebook.com/frailmusic/
https://www.instagram.com/frail_music/