Brutaalia kuoloa: arviossa Cryogenociden EP ”Torn Apart By Two Gravities”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.2.2018

Cryogenocide on vuoden 2017 alussa perustettu turkulainen brutaalia, teknistä death metallia soittava yhtye. EP on bändin ensimmäinen ja se julkaistiin lokakuun 13. päivä viime vuoden puolella.

Ensimmäinen biisi ”Gravital Gut” alkaa mielenkiintoisesti ja antaa heti lupauksen siitä, mitä tuleman pitää, eli teknistä death metallia parhaimmillaan. Biisin aloitusriffi jyrisee mallikkaasti ja jää soimaan päähän, mikä on hyvä. Basisti päästelee välillä taidokkaan pirteitä kiljahduksia, jotka elävöittävät biisiä hienosti ja tekevät siitä entistä kiinnostavamman.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Toinen biisi ”Sickening Solar Mutations” alkaa synkkänä ja sekopäisenä introna, joka lupaa heti hyvää ja sitä jatkuukin viitisen minuuttia. Biisi on hyvällä tavalla sairaalloinen, kuten jo nimi kertoo. Kolmen minuutin kohdalla tulee biisin suvanto, joka nostattaa kylmät väreet pintaan ja loppu on täyttä timanttia, ehdottomasti paras biisi.

Kolmas biisi ”Nebular Vomit” kuulostaa heti alkuun kunnon turpaan vedolta ja onkin melkoisen taidokasta soittoa alusta loppuun. Todellista teknisen death metallin kuolon korinaa ja iloittelua parhaimmillaan.

Koko EP on loistavaa murinaa, teknistä ja taitavaa soittoa. Laulaja/kitaristi Iiro Kososella on paksu ääni ja hän korisee varsin mallikkaasti. Tässä on kaikki mitä tähän genreen tarvitaan, ei mitään lisättävää. Koko bändi soittaa vahvasti yhteen ja kirjoittaa parhaillaan täyspitkää albumia ja valmistelee tulevia keikkoja. Tämä bändi ei jää vaisuksi ja jään innolla odottamaan täyspitkää ja keikkoja!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

10/10

Biisilista:

  1. Gravital Gut
  2. Sickening Solar Mutations
  3. Nebular Vomit

https://www.facebook.com/CryogenocideFIN/
https://cryogenocide.bandcamp.com/releases
https://rottenrollrex.bandcamp.com/

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy