Brutality vai Fatality? Disentombin death metal on sekä äärimmäisen brutaalia että tunnelmallisen synkkää

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 10.7.2019

Australialainen Disentomb veivaa synkkää ja brutaalia death metalia, josta ei puutu kiemuroita mutta ei myöskään pahaenteistä tunnelmaa. “The Decaying Light” on järjestyksessään bändin kolmas pitkäsoitto, ja julkaisusta vastaa Unique Leader Records.

Bändi ei mellasta kaasu pohjassa aivan koko aikaa, ja albumi sisältääkin yllättävän paljon teknisiä ja hitaita jaksoja. Kimurantti mäiskiminen kääntyy kuitenkin aavistuksenomaisesti itseään vastaan; levystä on vaikea saada otetta, eikä yksikään lohkaisu tunnu oikein erottuvan toisestaan. Kuitenkin, jos johonkin kappaleeseen lie päätyminen levyn parhainta biisiä hakiessa, niin “Undying Dysphoria” lienee oivallinen vaihtoehto. Soundit toimivat levyllä mallikkaasti, ja erikseen on mainittava mukavasti taustalla läpsyttelevä basso. Vokaalit ovat taattua, joskin tavanomaista viemärilaatua.

Sinne tänne säntäilevät dissonantit kiemurariffit aiheuttavat helposti sen, että musiikkia on vaikea seurata, mutta toisaalta, moinen kuuluu genren ominaisuuksiin. Varsinaisia ässäriffejä ei levyltä löydy, ja matka A-sarjan bändiksi on vielä edessäpäin Mutta siitäkin huolimatta Disentomb vakuuttaa allekirjoittaneen muhevalla otteellaan astetta brutaalimman dödiksen saralla.

7/10

Kappalelista:

1. Collapsing Skies
2. Your Prayers Echo Into Nothingness
3. Indecipherable Sermons of Gloom
4. Undying Dysphoria
5. Centuries of Deluge
6. The Decaying Light
7. The Great Abandonment
8. Dredged Into Existence
9. The Droning Monolith
10. Dismal Liturgies
11. Invocation in the Cathedral of Dust
12. Rebirth Through Excoriation
13. Withering

Disentomb Facebookissa