Brymirin kolmas studioalbumi Wings Of Fire saa ensi-iltansa 16.3. Kaaos Metal Nightissa

Brymir esittelee kolmannen levynsä lauantaina 16.3. Kaaos Metal Nightissä. Vaikka yhtye onkin ollut kasassa jo vuodesta 2006 asti, merkittävä yksityiskohta on, että ensimmäisen levyn he julkaisivat vasta vuonna 2011. Siitä, kun Lai Lai Hei -nimellä bändien kesäleirillä Ensiferum-coveroinnilla voitettiin, on kuljettu pitkä matka eteenpäin kohti isompia areenoita tavoittelevaa energiaa.

Sinfonista pakanavaikutteista kuolonmetallia veivaava levy on hiottu kokonaisuus, minkä sisältö on tarkkaan harkittu ja valmiiksi pureksittu. Radioheviä kuuntelevalle pitkätukkakansalle levy toimittaa viihdemusiikkia sujuvasti tunnelmallisesta varsin menevään. Onhan viimeisessä kappaleessa Battle Beastista tuttu Noora Louhimo tuomassa voimaa.

Taituruutta ja hyvää musisointia tarjoava levy ei sinänsä tarjoile mitään uutta, ja sopii kuin hiekanjyvä rannalle tuomaan takuuturvallista tukanheiluttelua. Levyllä on todella upeitakin kohtia, mutta harmiksi ne jäävät pieniksi irrallisiksi herkuiksi eivätkä määrittele levyä kokonaisuutena. Tästä tulee hieman mieleen Whispered, erona vain edellämainitun vahva samurai-teema, mikä erottaa sen selkeästi genretovereistaan. Brymir kun jää hieman latteaksi vähän kaikilla osa-alueilla, varsinkin pakanametallina. Ehdotonta sarvikäsimerkkiä kyllä raskaammasta otteesta kuin mitä tusinabändit esittävät silitellen populaarimusiikikansan hiuskiehkuroita.

Tätä ei kannata jättää tsekkaamatta. Levy on sen ajan arvoinen, mitä itse kullakin kestää muodostaa oma mielipiteensä.

8/10

 1. Gloria In Regum
 2. Wings Of Fire
 3. Ride On, Spirit
 4. Spehre Of Halcyon
 5. And So We Age
 6. Hails From The Edge
 7. Starportal
 8. Vanquish The Night
 9. Lament Of The Ravenous
 10. Chasing The Skyline
 11. Anew (feat. Noora Louhimo)

Kommentoi julkaisua