Buck Satan & The 666 Shooters – Bikers Welcome Ladies Drink Free

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 27.12.2011

Al Jourgensen, tuo Ministrystä tuttu herrasmies, on kuulemani mukaan ollut kaksi kertaa ”virallisesti kuolleena” huumeiden yliannostuksien takia. Vaan eipä näytä herralla paljoa tahti laantuvan, kun kuuntelee hänen uusimman projektinsa Buck Satan & The & 666 Shooters-sanoituksia. Viinaa, huumeita ja naisia pursuava ”Bikers Welcome Ladies Drink Free” ei varmastikaan ole lyriikoiltaan mikään levy-yhtiön lempilapsi, olkoonkin että sanoitukset on erittäin huumoripohjaisia.

Mitä yhtyeen musiikkiin tulee, niin Buck Satan & The 666 Shooters on yhtä kaukana Ministrystä, kuin yhtyeen sanoitukset lasten satukirjoista. Tällä kertaa herra Jourgensen kumppaneineen lähestyy kuulijoitaan ihan perusrehellisellä countrylla Amerikan tyyliin, joten ei muuta kuin bootsit jalkaan, stetsoni päähän, harrikka käyntiin ja yhtyeen kanssa baanalle.

Jo loistavasti nimetty yhtye sekä yhtä hienosti nimetty levy antoivat osviittaa, että ihan metsään ei nyt voida mennä ja levyn pirteästi aloittava ”Quicker Than Liquor” todistaakin ihan samaa asiaa. ”Bikers Welcome Ladies Drink Free” on ennen kaikkea niin loistavaa bilemusiikkia, kuin olla vaan voi. Sen musta huumori toimii erinomaisesti kappaleissa, kuten edellä mainittu ”Quicker Than Liquor”, ”The Only Time I’m Sober Is When You’re Gone” ja ”Ten Long Years In Texas”. Samalla se myös onnistuu koukuttamaan musiikillisesti loistavasti tarttuvilla melodioilla, vaikkei se juurikaan perus countrysta lähde koskaan poikkeamaan. Al Jourgensen ja countrymusiikki ei ollut ihan ensimmäinen yhdistelmä, mitä odotin elämässäni kuulevani, mutta miehen lauluääni toimii tässäkin yhteydessä loistavasti.

Muutamia vaisuhkoja ralleja levyltä kuitenkin löytyy. Itselleni ainakin jää henkilökohtaisesti kappaleiden ”Down The Drain”, ”Friend Of The Devil” sekä ennen kaikkea levyn päätösraidan ”Take Me Away” kohdalla hieman epäselväksi näiden veisujen perimmäinen idea. Suurimmaksi osaksi albumi on kuitenkin erittäin pirteä tuotos, mutta nuo muutamat kappaleet verottavat hieman kokonaisuudesta.

Lyhyesti sanottuna, ”Bikers Welcome Ladies Drink Free” on koukuttava, helposti lähestyttävä ja mukaansa tempaava countryvedätys. Al Jourgensen ei siis todellakaan ole kuollut, vaan elää ja hengittää voimakkaasti. Samalla mies on pitkästä aikaa tehnyt yhden legendaarisen uransa kohokohdista. Ihan pahimmille tosikoille tätä levyä ei kehtaa suositella, mutta muille tämä levy on erinomainen valinta vaikkapa uudenvuoden bileisiin.

8/10

Kappalelista:
01. Quicker Than Liquor
02. What’s Wrong With Me
03. Medication Nation
04. Drug Store Truck Drivin’ Man
05. The Only Time I’m Sober Is When You’re Gone
06. Cheap Wine, Cheap Ramen
07. Down The Drain
08. Sleepless Nights And Bar Room Fights
09. Friend Of The Devil
10. Ten Long Years In Texas
11. I Hate Every Bone In Your Body Except Mine
12. Take Me Away

http://bucksatan.com/

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Luetuimmat

Uusimmat