A Bullet For Pretty Boy – Symbiosis

Metalcore lienee true-jätkien keskuudessa vihatuin metallin alalaji tällä hetkellä. Kun A Bullet For Pretty Boyn metalcore on vielä avoimesti kristillistä, bändin mainiten ainoaksi vaikutteekseen itsensä Jeesuksen, on ”kuulematta paskaa” ja ”hyi vittu”-tyyliset neronleimaukset taattuja.

”Red Medic“ aloittaa levyn yllättävänkin väkevästi, vuosituhannen alun rivakampaan Göteborg-osastoon vahvasti nojaten. Vaan kun ensimmäinen breakdown kuullaan minuutin kohdalla, ensimmäinen puhtaasti laulettu kertosäe tästä minuutin päästä ja toisen kertosäkeen taustalla kuullaan myös huutolaulua, käy selväksi, että genren oppikirja on huolella opiskeltu. Viidentenä kuultava instrumentaalitunnelmointi  “Illumination” poikkeaa eniten levyn linjasta ja toinen selkeämmin muusta materiaalista erottuva kappale on päätösraita “Self-Disclosure”. Biisin herkistelyosat antavat viitteitä jopa mahdollisesta kaupallisesta potentiaalista. Keskiosan rankimmat osat pois saksimalla, biisistä voisi hyvinkin saada kasaan mille tahansa pop/rock-kanavalle kelpaavan modernin, siirappisen rockballadin.

A Bullet For Pretty Boy ei tuoreimmalla julkaisullaan saa aikaan varsinaisia riemunkiljahduksia, mutta ne aivan pahimmat metalcoren sudenkuopat onnistutaan myös kiertämään suurimmilta osin.  ”Symbiosis” onkin varsin harmiton tekele,  sisältäen kuitenkin siinä määrin onnistuneitakin ratkaisuja, että kuuntelukokemus kääntyy kokonaisuutena positiivisen puolelle. Pakkohan se on myöntää, että itsekin odotin ennakkoon paljon pahempaa.

6/10

Kappalelista:
01. Red Medic
02. Forgiven Not Forgotten
03. Come Clean
04. White Noise
05. Illumination
06. The Grateful Prey
07. De(v)tails
08. Reptilian Tongue
09. Obstruct
10. Self-Disclosure

https://www.facebook.com/abulletforprettyboy

Kirjoittanut: Toni Lehtonen

Kommentoi julkaisua