Bullet For My Valentine – Temper Temper

Walesista kotoisin oleva ja kesällä Suomeen Iron Maidenin lämppäriksi tuleva on julkaissut uuden albumin, joka on jo yhtyeen neljäs. Albumi kantaa nimeä ”Temper Temper”, ja siitä on julkaistu jo muutama musiikkivideokin.

Jännittyneenä painan play-nappia, sillä on vaikea sanoa, mitä tämä albumi pitää sisällään. Muutama epämiellyttävän makuinen maistiainen tältä albumilta on jo saatu, mutta miltä albumi kuulostaa kokonaisuutena.

Albumin avaa ”Breaking Point”, joka alkaa mielenkiintoisella, lupaavalla introlla. Lupaus haihtuu kuitenkin ilmaan, kun Matt Tuck aukaisee suunsa ja laulu alkaa. ”Breaking Pointin” kertsi kuulostaa liian väkisin väännetyltä, eikä tämä ole parhaimpia Bullettien biisejä nähnytkään. Avausraidan jälkeen tunnelma ei todellakaan parane. Raidalta kaksi löytyy ”Truth Hurts”, joka on melko mielikuvitukseton – varsinkin kertosäkeeltään.

Raidalta kolme löytyy albumin nimikkokappale, joka on jo saanut jonkin verran radiosoittoa. Tämän takia ”Temper Temper” on aika väsynyt ja kulunut kappale, mutta kuuluu siitäkin huolimatta albumin parhaimmistoon. Raidalta seitsemän löytyvä ”Dead To The World” puolestaan kuulostaa hirveän tutulta, kunnes tajuaa, että kappale muistuttaa hyvin paljon ”Say Good Night” -kappaletta, joka puolestaan löytyy ”Scream Aim Fire”
-albumilta. ”Dead To The World” on ihan hyvä biisi, ei siinä mitään, mutta onkohan bändiltä loppuneet ideat kesken?

Täysin läpimätä tämä albumi ei ole. Kyllä siltä löytyy muutama ihan siedettävä kappalekin, esimerkiksi ”Tears Don´t Fall (Part 2)”, joka on BFMV:nen ”Tears Don´t Fallin” jatko-osa. Tällä on selvästi yritetty pelastaa ”Temper Temperia” tuomalla esiin vanhaa kunnon Bullettia – paino sanalla yritetty. Toinen kuuntelukelpoinen yllätys löytyy raidalta neljä, joka on nimeltään ”Pow”. Biisi tuo mieleen vanhan hyvän Bullet For My Valentinen. Myös ”Dirty Little Secretin” alku kuulosti ihan siedettävältä, mutta sitä koko kappale ei kuitenkaan ole.

Radiossakin jo soinut ”Riot”on Bullet For My Valentinen tuorein musiikkivideo, ja se edustaa jälleen ”Temper Temperin” parhaimpia puolia. Albumi paranee loppua kohden, sillä tavallisen julkaisun viimeinen kappale ”Livin Life (On The Edge of A Knife)” on ihan hyvä kappale.

BFMV:n jätkät soittavat hyvin yhteen. Albumilta ei vain vaistoa tekemisen meiningistä huokuvaa intoa, joka on tullut esiin esimerkiksi ”Scream Aim Fire” -albumilla. Lisäksi tältä albumilta kuuluu, ettei tähän ole aivan sataa prosenttia annettu. Keulamiehen Matt Tuckin projekti Axewound lienee osasyy siihen.

”Temper Temper” -albumin kappaleista olisi tullut ihan hyviä, jos niitä olisi vielä vähän muokattu ja vedetty vielä enemmän tunteella levylle. Ainoa plussat tälle albumille rapisevat albumin kansikuvasta ja niistä muutamasta siedettävästä kappaleesta.

5 / 10

Kappalelista:
01. Breaking Point
02. Truth Hurts
03. Temper Temper
04. Pow
05. Dirty Little Secret
06. Leech
07. Dead To The World
08. Riot
09. Saints n Sinners
10. Tears Don’t Fall (Part 2)
11. Livin Life (On The Edge of A Knife)
Deluxe edition:
12. Not Invincible
13. Whole Lotta Rosie (AC/DC cover) (from the Live Lounge show on BBC Radio 1)
14. Scream Aim Fire (from the Live Lounge show on BBC Radio 1)

http://www.bulletformyvalentine.com/us/home
Kirjoittanut: Tia Salmela

Kommentoi julkaisua