Buried And Gone EP

Buried And Gonen debyytti-EP on julkaistu omakustanteisesti 22.1.2016. Mielenkiintoni tässä herätti kokoonpano. Rummut, kitara, basso, laulu – kaikki on yhden miehen, Niklas Tihisen, aikaansaannosta. Musiikki on groovaavaa melodista metallia aggressiivisten vivahteiden kera. Lyriikat ovat raskaalle musiikille tyypillisesti hieman synkänpuoleisia.

Heti parin ensimmäisen kappaleen aikana huomaan laadun jäävän jotenkin kehnoksi. Lisäksi englannin lausuminen särähtää suomalaisuudellaan parissa kohtaa korvaan.  Musiikki on ihan ok, mutta en löydä mitään erityistä mainittavaa. Todella tasaista vetoa, josta jää odottamaan menevämpää yritystä. Myöskään levyn nimikkokappale Buried And Gone ei lunasta odotuksia onnistuneesta musiikista, vaan jatkaa samaa linjaa parin edellisen kappaleen kanssa.

Onnistunein kappale on levyn viides, Friendship”. Kappale alkaa menevästi, ja juuri menoa tähän oli kaivattukin lisää. Jopa laulu, josta en aiemmin juuri pitänyt, toimii tässä hyvin. Kuulen vaikutteita Avenged Sevenfoldista. Katsoessani levyä huomaan kappaleen perässä tekstin ”featuring Markus Orava”. Jään miettimään, johtuiko kappaleen onnistuminen siitä, koska viimeisellä kappaleella kuuluu taas paluu hieman tasaisemmalle tasolle.

Keskiverto julkaisu, jossa on parantamisen varaa monessakin kohtaa, mutta potentiaalia ja osaamista löytyy kuitenkin. Katsotaan, jos mies saa vaikka bändin kasaan ja yrittää sitten uudestaan.

Arvosana:

6/10

Kappalelista:

1. Something lives inside of me
2. Dark delusion
3. Buried and gone
4. Last fray
5. Friendship featuring Markus Orava
6. Prisoner number 48

https://www.facebook.com/BuriedAndGone/?fref=ts

 Kirjoittanut: Taru Ruusu

Kommentoi julkaisua