Buried In Black – Black Death

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 27.5.2011

Välillä kun ottaa uuden levyn arvosteluun, on heti ensitahtien jälkeen varma mistä maasta bändi on. Hämmästykseni olikin varsin suuri kun tajusin että Buried In Black ei olekaan Jenkeistä, vaan Saksasta. ”Black Death” on tämän saksalaisen death metal poppoon debyyttilevy.

Levy lähtee käyntiin äkäisesti ja todellakin kuulostaa aivan nykypäivän Amerikkalaiselta death metalilta. Runttaus on tiukkaa ja vauhtia piisaa. Bändi soittaa hyvin groovaavaa death metallia. Alun innostuksen jälkeen kiinnitän huomioni soundeihin. Soundipuolella kitarat ovat oudon onton kuuloiset, kun taas rummut kumisevat todella hyvin. Myös vokaaleissa on outo humina tai kaiku joka ryhtyy häiritsemään useammalla kuuntelulla. Vokalistin ulosanti ei myöskään ole muun bändin tasolla, mutta se voi myös johtua miksauksesta. Pari kertaa läpi kuunneltua alkaa levy pahasti puuduttamaan, biisit ovat samankuuloisia ja ”helmet” uupuvat.

”Black Death” todellakin kärsii itseään toistavista biiseistä ja vain muutama erottuu edukseen levyltä. Raskaasti runnova ”On Life Left” kuuluu levyn parhaimmistoon sekä hyvin omalaatuinen ”One Ate Seven”. Muu levy on todella tasapaksu verrattuna näihin kappaleisiin. Levy soveltuu ihan hyvin taustamusiikiksi mutta ajatuksen kanssa kuunnellessa se lähinnä tylsistyttää. Osa kappaleista on myös todella kevyitä, kuin metalcorea jossa on korina laulaja.

Buried In Blackin debyyttilevy ei ole mikään maata mullistava, mutta on se ihan mielenkiintoinen tuttavuus. Levy on keskikastia death metallin saralla, eikä oikein tuo mitään mieleen. Seuraavalle levylle lisää uskallusta ja parannusta tuotantopuolelle.

5/10

Kappalelista:
01. The Bait
02. Parasite’s Paradise
03. 7.405.926
04. One Life Left
05. A Vast Hereafter
06. Lest We Forget
07. Act Of Caprice
08. Godseed
09. Violand
10. One Ate Seven

Kirjoittanut: Janne Partanen