Bury Tomorrow – The Union Of Crowns

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 6.7.2012

Briteistä kotoisin oleva metalcore-yhtye Bury Tomorrow ei ole liiemmin joutunut tyrkyttämään itseään levy-yhtiöille, kun jo ensimmäisen pienen lafkan kautta julkaistun albumin jälkeen oli kourassa sopimus Japanin/Yhdysvaltojen jakelusta Artery Recordsin kanssa. Käänteet eivät vielä lopu siihen; uuden materiaalin kypsyessä kaikessa rauhassa Nuclear Blast iski takavasemmalta ja kiinnitti yhtyeen talliinsa maailmanlaajuisen sopimuksen kera.

Mutta onko yhtyeen kyvyt sitä luokkaa, että albumin julkaisusta on syytä kilpailla? Debyytin perusteella vastaisin ehdottomasti kyllä, mutta ”The Union Of Crowns” ei kuitenkaan täysin vakuuta kuulijaansa. Debyyttiin nähden yhtye on lähtenyt liikaa oikomaan mutkia jättämällä koukuttavia melodioita taka-alalle ja tuoden samalla pinnalle entistä enemmän harvinaisen munatonta puhdasta vokalisointia. Toinen ongelmakohta on itsensä toistaminen ja albumin ylipitkä kesto: albumilla on 14 täysmittaista kappaletta, jotka eivät rakenteeltaan kovinkaan paljon eroa toisistaan, lukuun ottamatta väkisin väännettyjä slovareita, joita on onneksi vain kaksi.

Ei silti syytä huoleen, Bury Tomorrow’lla on edelleen homma hanskassa, ja jos pidit yhtyeen aiemmasta tarjonnasta, niin ei ole mitään syytä jättää tätä hankkimatta. Albumi sisältää massiivisen määrän loistavaa riffittelyä, taidokkaasti rakennettuja kappaleita, mukavasti möyrivää mörinää ja tarttuvia kertosäkeitä (vaikka ne ovatkin ajoittain turhan popahtavia). Albumin hittibiisejä ovat ”Redeemer”, ”Message To A King”, ”An Honorable Reign” ja ”Royal Blood”. Mikäli yhtye on sinulle vielä entuudestaan tuntematon, niin suosittelen mm. Confession, For The Fallen Dreams, Miss May I ja Parkway Drive -faneja ottamaan tämän haltuun.

7/10

Kappalelista:

01. Redeemer
02. The Maiden
03. Lionheart
04. Message To A King
05. An Honourable Reign
06. Knight Life
07. Royal Blood
08. Bitemarks
09. Abdication of Power
10. Kingdom
11. 1603
12. Sceptres
13. Vacant Throne
14. A Curse

https://www.facebook.com/BuryTomorrow

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen