Buzzcocksin keulakuva Pete Shelley menehtynyt 63-vuotiaana

Vuonna 1976 perustetun englantilaisen punklegenda Buzzcocksin laulaja-kitaristi Pete Shelley on kuollut 63 vuoden iässä. Hän menehtyi asuinmaassaan Virossa. Buzzcocksin henkilökunta ilmoitti asiasta BBC:lle 6. joulukuuta. Yksityiskohtia Shelleyn kuolemasta ei vielä ole saatavilla, mutta syyksi epäillään sydänkohtausta. Yhtye julkaisi asiasta virallisen ilmoituksen Twitter-sivullaan:

”Joudumme suuressa surussa vahvistamaan Pete Shelleyn, yhden Yhdistyneiden Kuningaskuntien tuotteliaimmista ja vaikutusvaltaisimmista laulunkirjoittajista, ja merkittävän alkuperäisen punkyhtye Buzzcocksin perustajajäsenen, kuoleman. Peten musiikki on inspiroinut muusikoita monissa sukupolvissa urallaan, joka kesti viiden vuosikymmenen ajan. Fanit ja koko musiikkiteollisuus arvostivat häntä suuresti sekä yhtyeessä että sooloartistina.  Yksityiskohtaisempi lausunto tulossa myöhemmin.”

Yhtye ehti julkaista uransa aikana yhdeksän studioalbumia, joista viimeisin on vuonna 2014 julkaistu ”The Way”. Yhtye tunnetaan erityisesti hitistään ”Ever Fallen In Love (With Someone You Shouldn’t’ve)”. Shelley ehti julkaista sooloartistina kuusi studioalbumia, joista viimeisin on vuoden 2016 ”Cinema Music and Wallpaper Sounds”.

 

Kommentoi julkaisua