Bydwellers julkaisee uuden EP:n maaliskuussa

Bydwellers_EP_coverart_72DPISyksyllä 2011 perustettu kotimainen alternative rock -yhtye Bydwellers julkaisee maaliskuussa nimeään kantavan neljän biisin EP:n. Rouheaa kitarasoundia persoonalliseen naislauluun yhdistelevä, groovaavalla rytmiryhmällä ja monipuolisilla sovitusratkaisuilla rikastettu nelikko ei yritä keksiä pyörää uudestaan, mutta rasvaa laakereita soittamisen innolla ja tekemisen meiningillä. EP:n avausraita ”Where I Were” löytyy nyt yhtyeen Soundcloudista tästä:

Orgaanisella otteella modernia äänimaailmaa hyödyntävä Queens of the Stone Agen, Musen ja Placebon nimeen vannova ryhmä on viettänyt viimeajat hiljaiseloa. Bändi nauhoitti eponyymin teoksensa jo keväällä 2013 ja kappaleet olivat jäädä arkistoihin pölyttymään. Äänitysten jälkeen yhtyeen jäsenet erkaantuivat keskittymään toisiin projekteihinsa elektronisesta tanssimusiikista folkiin ja äärimetalliin. Vahvaksi koetun materiaalin painuminen unohduksiin ei kuitenkaan tuntunut järkevältä, joten bändiläiset päättivät lopulta saattaa EP:n julki musiikki edellä ilman sen kummempia videoita, keikkoja tai promokuvauksia.

Vahvasti DIY-hengessä puuhatun kokonaisuuden yhtye tuotti, miksasi ja äänitti itse. Esituotannossa bändiä jeesaili tekijämies Hiili Hiilesmaa (HIM, The 69 Eyes) ja loppusilauksen kokonaisuudelle antoi mestarimasteroija Svante Forsbäck (Michael Monroe, Von Hertzen Brothers). EP:n julkaisusta vastaa kotimainen Rad Rec -levy-yhtiö.

: BYDWELLERS
1. Where I Were
2. Romantic Sunday
3. The Great Escape
4. Swansong

Tyypit:
Krista Myllyviita – laulu ja kitara
Ville Kivimäki – kitara ja koskettimet
Joonas Raistakka – basso ja taustalaulu
Jarno Valkonen – rummut ja perkussiot

facebook.com/bydwellers
youtube.com/bydwellers
soundcloud.com/bydwellers

Kommentoi julkaisua