Byfrost – Of Death

Bergen, tuo kaupunki Norjan länsirannikolla, on varmasti yksi metallimusiikin mekkoja – ainakin mitä black metalliin tulee. Tällä kertaa nuo vuonomaan miehet ovat keskeyttäneet turskan kalastuksen ja hiihtämisen hetkeksi saadakseen julki Byfrostin toisen kokopitkän ”Of Death”.

Sen enempää yhtyeen aiempaan tuotantoon perehtyneenä kuvittelin mielessäni jotain hieman erilaista, kun yhtyeen musiikkityyliksi luokiteltiin thrashvaikutteinen black metal. Toki Byfrostilla on vaikutteita molemmista genreistä, mutta yhtye veivaa selkeästi melodisemmalla linjalla, kuin odotin. Eikä nyt ole kysymys minkäänlaisesta pettymyksestä, pikemminkin päinvastoin.

Byfrost kuulostaa levyllään enimmäkseen 2000-luvun Immortalilta. Esimerkiksi kappaleet ”Eye For An Eye” sekä levyn päättävä ”All Gods Are Gone” olisivat laadultaan helposti mahtuneet viimeisille Immortal-levyille mukaan. Vaihteluakin levy tarjoaa, sillä keskivaiheilla kuultava ”Full Force Rage” seikkailee enemmän saksalaisen thrash metallin maastoissa. Ja onpa levylle mahtunut yksi ambient-kokeilukin ”Sorgh”, jonka itse asiassa olisi hyvin voinut jättää pois. Sinänsä toimiva idea kappaleessa kyllä on, sen ollessa ikään kuin introna levyn päätöskappaleelle, mutta 6 minuutin pituutensa ja liiallisen toistonsa ansiosta käy käsi viimeistään puolessa välissä helposti skip-nappulalla.

Levyn tuottajana toiminut Ice Dale (Enslaved) sekä äänittäjän pallilla istunut Herbrand Larsen (Enslaved) ovat saaneet levyllä loistojälkeä aikaiseksi. ”Of Death” on äänimaailmaltaan sopivan terävä ja aggressiivinen, muistuttaen kuitenkin samaan aikaan kylmyydellään perinteistä norjalaista soundia.

”Of Death” on kelpo levy, joka sekoittaa mukavasti black, death ja thrash metallin keskenään. Mikään omaperäinen tuotos se ei kuitenkaan ole. Ja se viimeinen hitti levyltä vielä puuttuu, siksi levyltä on kovin vaikea nostaa myöskään omia suosikkejaan esiin. Yhtä notkahdusta lukuun ottamatta ”Of Death” on kuitenkin tasapainoinen levy, jota voi huoletta suositella kaikille melodisemman black ja thrash metallin ystäville.

9/10

Kappalelista:

1. May The Dead Rise
2. Eye For An Eye
3. Buried Alive
4. Of Death
5. Full Force Rage
6. Shadow Of Fear
7. Sorgh
8. All Gods Are Gone

http://www.myspace.com/byfrostmetal

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua