Ca Ragen debyyttialbumi ”Legacy” on julkaistu

Kirjoittanut Niko Kuusela - 28.11.2021

Suomalais-irakilainen rockyhtye Ca Rage on julkaissut ensimmäisen pitkäsoittonsa nimeltään ”Legacy”. Levy on sekoitus rockmusiikin jättiläisten musiikillista perintöä, josta bändi jalostaa soundiaan kaikkien suurten vaikuttajien toimesta aina Led Zeppelinistä System Of A Downiin.

Ca Ragen omintakeisen tyylin kulmakivi on bändin laulajan Marcuksen irakilaistausta, joka kuuluu niin laulussa kuin sanoituksissakin. Biisien sanoitukset liittyvät niihin karuihin kokemuksiin, joita laulaja on omassa kotimaassaan joutunut todistamaan kertoen tarinaa muun muassa sotaa pakenevan ihmisen selviytymisestä, pakolaisen eloonjäämiskamppailusta, sekä uuden elämän aloittamisesta vieraassa maassa.

”Kappaleissa toistuu laulajamme Marcuksen Irakissa läpikäymät omakohtaiset kokemukset ja hänen näkemät kauheudet. Teemoina ovat ääriuskovaisten saarnaaminen, ihmisten manipulointi ja ihmisarvojen kyseenalaistaminen, oman kansan sortaminen ja armoton hyväksikäyttö vain sen takia, että maan hallitus voisi käyttää omia kansalaisiaan pelinappuloina.”

– Oskari, kitaristi.

Albumin singlet ”Stranger”, ”Deaf To Your Tone” sekä ”Legacy” käsittelevät pakolaisuutta, maahanmuuttajiin kohdistuvaa painetta sopeutua uuteen kulttuuriin, ja yhteisöjohtajien pyrkimystä alistaa ihmiset valtaansa tarinoiden ja valheiden kautta. Levyn keskeinen sanoma onkin, että monimuotoisuutta tulisi vaalia, toisten ideologioita kunnioittaa ja lopettaa viha, jota meille yritetään syöttää.

”En ikinä ole uskonut vanhoihin myytteihin mutta olen nähnyt, miten niitä käytetään häikäilemättömästi hyväksi”, kertoo laulaja Marcus.

Nyt julkaistun albumin nimikkosingle ”Legacy” julkaistiin 19. marraskuuta.