Caelestia – Beneath Abyss

Kirjoittanut Sami Elamaa - 13.2.2015

Varsin tuore ja tuntematon yhtye Caelestia tulee Ateenasta. Bändin toiminta on lähtenyt käyntiin naisvokalisti Dimitra Vintsoun ja yhtyeen säveltäjä-basisti Nikos Palivosin yhteistyöstä vuonna 2012. Kasattuaan kokoonpanon bändi aloitti ensimmäisen demon äänittämisen, minkä seurauksena Caelestia sai ensimmäisen virallisen albuminsa ”Last Wish” valmiiksi; levy julkaistiin IKK Productionin kautta. Suhteellisen nopealla työllä bändi on nyt saanut valmiiksi toisen virallisen studioalbuminsa ”Beneath Abyss”, joka tullaan julkaisemaan Inverse Recordsin kautta helmikuun puolenvälin aikoihin.

Koska kyseessä on progressiivista/melodista death metallia soittava kokoonpano, niin hitto vie, tässähän voisi olla kiinnostava yhtye! Jo pelkästään kansitaide herättää suurta kiinnostusta – 0nhan tämän takana taiteilija Spiros Antoniou (Septicflesh), jonka tyyliä on melko mahdotonta olla tunnistamatta. ”Beneath Abyss” -albumista tekee myös erilaisen ja mielenkiintoisen se, että levyllä vierailevat äärimetallin konkarit Björn ”Speed” Strid, Andrew Geo ja Markus Freiwald.

Pyöräytettyäni kiekon käyntiin huomaan, että albumin tuotanto on hieman demotasoista. Soundimaailmasta puuttuu pientä terävyyttä, minkä vuoksi alkutunnelmat ovat samaan aikaan hämmentävät ja varovaisen oloiset. Levy alkaa hieman laiskasti kolmella ensimmäisellä kappaleella ”Malleus MaleficarumThe Secret Cult”, ”Gate of Shadows” ja ”The Grand Sublimation”, joiden aikana saatoin hieman pudistaa päätäni ja miettiä, onko tästä albumista oikein mihinkään.

Levy pääsee paremmin käyntiin ”Blessing of Tragedyn”, ”Beneathe Abyssin” ja ”Secret Riten” voimin, vaikka örinäosuudet kuulostavatkin hieman omituisilta ja puuromaisilta. Dimitran puhtaissa lauluosuuksissa ei ole sen suurempia ongelmia, vaikka itse en löydä niistä myöskään suuria ja mahtipontisia elämyksiä. Ehkäpä laulut ovat jääneet hieman laihoiksi, minkä vuoksi potkua ja herätettä ei tahdo löytyä. Suurin osa levyn raidoista on sovitettu myös sinfonisilla osuuksilla, jotka toimivat mielestäni todella hyvin.

Caelestia on vielä tuore yhtye, vaikka takana onkin jo kaksi studioalbumia. ”Beneath Abyss” ei aivan suuria elämyksiä tarjoa, mutta kokonaisuutena levy on ihan ok -tasoa. Vielä on petrattavaa tuotannon ja kappaleiden kanssa. Bändin toiminta on ollut tähän asti vilkasta ja aktiivista, joten en ihmettele, vaikka lähitulevaisuudessa saisimme kuulla Caelestiasta vielä lisää.

6+/10

Kappalelista:
01. Malleus Maleficarum ”The Secret Cult”
02. Gate of Shadows
03. The Grand Sublimation
04. Blessing of Tragedy (feat Björn ”Speed” Strid)
05. Beneathe Abyss (feat Andrew Geo)
06. Mi Ultima Vida
07. Secret Rite (feat Markus Freiwald)
08. Silent Despair
09. Lake of Decay
10. The Rise of the Hidden Nature

Caelestia Facebook

Caelestia Offical Website

Kirjoittanut: Sami Elamaa