Kuva: Marko Syrjälä

”Cancel-kulttuuri” iskee Metallicaan: TikTok -käyttäjä syyttää Metallicaa ongelmallisesta menneisyydestä, rasismista ja antisemitismistä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 9.8.2022

Metallijätti Metallica on saanut paljon nuoria faneja yhtyeen ”Master Of Puppets” -hitin soitua Netflix-hittisarja ”Stranger Thingsin” viimeisimmällä tuotantokaudella.

Laaja uusi näkyvyys nuorten keskuudessa on kuitenkin johtanut nyt siihen, että erityisesti nuorten suosimassa sosiaalisen median kanavassa, TikTokissa, on nostettu puheenaiheeksi Metallican ”ongelmallinen menneisyys”, jonka perusteella yhtyeen fanittaminen katsotaan huonoksi ideaksi.

Serena Trueblood -niminen käyttäjä nostaa TikTok -videollaan esille muutamia seikkoja, joita hän pitää ongelmallisena. Yksi näistä on kuuluisa Lars Ulrichin ja James Hetfieldin yhteiskuva, jossa kaksikko tekee natsitervehdyksen. Toinen syy on Hetfieldin kitarassa esiintyvä rautaristi-symboli. Videolla esitellään myös entisen basisti Jason Newstedin marssi lavalla, jossa hän tekee natsitervehdyksen.

Voit katsoa koko videon ja sille esitetyt syytökset alhaalta.

@serenatrueblood

I find it intersting that they only cared about gatekeeping in their fandom when they started getting big agaib from Stranger Things. Thy only care about what lines theor pockets #metallica #metal #isyourfavproblematic #stanculture #cancelculture #fyp p.s. sorry dad #greenscreen #greenscreenvideo

♬ original sound – Serena Trueblood