Candlemassin entinen solisti Mats Levén sooloalbumistaan: ”Olen jo vuosia tiennyt, että haluan tehdä jotain itsekseni”

Ruotsalaisen doom metal -yhtye Candlemassin solistina aiemmin vaikuttanut Mats Levén julkaisi sooloprojektinsa  ensimmäisen albumin 22. marraskuuta ja on nyt kommentoinut julkaisua The Metal Gods Meltdown -median haastattelussa. Myös yhtyeistä kuten Therion, Krux ja Yngwie Malmsteen tuttu muusikko kertoo, että vaikka hän on jo pitkään halunnut tehdä sooloalbumin, vasta nyt oli oikea aika julkaista se. Hän kuvailee ajoitusta seuraavasti:

”Olen jo vuosia tiennyt, että haluan tehdä jotain itsekseni. 20 vuotta sitten minusta tuntui, ettei minulla ollut tarpeeksi osaamista. En mielestäni kirjoittanut hyviä kappaleita. Se ei tuntunut tarpeeksi hyvältä. Sitten vuosien mittaan tein kaikkea muuta. Erityisesti Candlemass-aikanani en halunnut julkaista sooloalbumia, koska tunsin sen häiritsevän työtäni Candlemassissa. On tarpeeksi vaikeaa laulaa Candlemassissa joka tapauksessa, koska siinä on ollut niin monia laulajia ennestään, ja halusin vain olla osa bändiä ja osa tiimiä, niin sanoakseni. Odotin vain oikeaa hetkeä julkaista tämä albumi, ja se hetki koitti lähdettyäni Candlemassista viime vuonna. Olen odottanut tätä pitkään.”

Haastattelussa Levén kertoo myös albumilla soittavista muusikoista, rahahuolista nauhoitusten suhteen, projektin nimivalinnasta sekä ”The Not Forgotten” -musiikkivideon kuvaamisesta. Voit kuunnella koko haastattelun alta:

Kommentoi julkaisua