Cannibal Corpse

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 9.3.2012

Death metallin legenda Cannibal Corpse julkaisee järjestyksessään kahdennentoista albuminsa nimeltä “Torture” maaliskuun 12. päivä Suomessa Metal Blade Recordsin kautta. Kaaoszine sai sähköpostitse yhteyden yhtyeen perustajiin kuuluvaan basistiin Alex Websteriin, joka paljasti meille hieman saloja uuteen albumiin sekä yhtyeen tulevaisuuteen liittyen. Lue lisää nähdäksesi albumi kokonaisuudessaan.

Terve. Kuinkas vuosi 2012 on lähtenyt Cannibal Corpsella käyntiin?

Alex: Todella hyvin. Tammikuussa soitimme keikan 70,000 Tons Of Metal -ristelyillä Karibialla ja sen jälkeen olemme helmikuun ja maaliskuun olleet Euroopassa osana Full Of Hate- festivaalikiertuetta. Voisinkin sanoa, että vuosi on lähtenyt käyntiin erinomaisesti!

Kuten sanoit, olette juuri kiertueella Euroopassa. Miten kiertue on sujunut tähän asti?

Alex: Se on mennyt loistavasti. Kiertueen paketti on loistava, koska meidän lisäksemme kiertueella ovat mukana Behemoth, Misery Index, Legion of the Damned, Nexus Inferis sekä Suicidal Angels. Kiertueen jokaisella keikalla on ollut paljon väkeä katsomassa, ja me tulemme toimeen erinomaisesti kiertueella olevien bändien kanssa. Tämä on ollut todella killeri kiertue kokonaisuudessan.

Maaliskuun 12. päivä ilmestyy Suomessa teidän uusi albuminne, joka on saanut nimekseen yksinkertaisesti ”Torture”. Mistä albumin nimi tulee ja miten se mielestäsi kuvaa itse albumia?

Alex: Mielestäni albumin nimi kuvaa albumia hyvin. Albumilla on monia kappaleita, jotka käsittelevät kidutusta tai teloitusta, joten kun olimme hetken aikaa punninneet vaihtoehtoja, päätimme laittaa albumin nimeksi vain ”Torture”.

Mitä voit kertoa meille albumin kappaleista? Millaista materiaalia fanit voivat odottaa? Mitkä asiat ovat mielestäsi muuttuneet eniten verrattuna teidän aikaisempaan ”Evisceration Plague” -albumiin?

Alex: Mielestäni tällä albumilla jokainen kappale eroaa toisistaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Albumilla on enemmän eri tempoja ja mielentiloja kuin aikaisemmilla albumeillamme. Mielestäni ”Torture” on raaempi, aggressiivisempi ja muutenkin vain parempi kuin ”Evisceration Plague”. Me yritimme ottaa jälleen askeleen eteenpäin ja mielestäni onnistuimme siinä.

 

Puhutaan hieman kiduttamisesta. Mikä on pahin tapa, miten voit mielestäsi kiduttaa ihmistä?

Alex: Genitaalien kidutus. Voiko mitään pahempaa olla?

Mitä voit kertoa albumin lyriikoista? Mistä albumin kappaleet kertovat?

Alex: Suurimpaan osaan albumin kappaleista löysin ideoita joko kirjoista tai internetistä. Etsin erilaisia kidutukseen sekä teloitukseen käytettäviä välineitä ja käytin mielikuvitustani luoden tarinoita, joissa näitä välineitä käytettiin. Meidän lyriikkamme kirjoitetaan aina niin, että ne sopivat kappaleisiin, joten esimerkiksi hitaammassa kappaleessa nimeltä ”Scourge Of Iron” on aivan erilaiset lyriikat kuin esimerkiksi nopeammassa kappaleessa nimeltä ”Demented Aggression”. Kaikki lyriikat ovat aina synkistä ja väkivaltaisista asioista, mutta ne vaihtelevat aina musiikin luonteen mukaan.

Yhtye on ollut kasassa jo 24 vuotta, ja tämä on järjestyksessään jo teidän 12. albumi. Tuleeko lyriikoiden / kappaleiden kirjoittamisesta sitä vaikeampaa, mitä enemmän albumeita teillä on takanapäin?

Alex: Vaikka niin luulisi käyvän, niin eipä oikeastaan. Me teimme todella paljon töitä kirjoittaessamme kappaleita ”Torture”-albumille, mutta en silti ole sitä mieltä, että prosessi oli jotenkin vaikeampi kuin aikaisemmat kirjoittamisemme. Meillä neljä jäsentä (minä, Paul, Pat sekä Rob) kirjoittavat kappaleita, joten pystymme aina keksimään uusia asioita yhdistelemällä toistemme ajatuksia ja ideoita. Uskon, että uuden albumin kirjoittaminen tässä vaiheessa olisi jo äärimmäisen hankalaa, jos yhtyeessämme vain yksi tekisi kappaleita / sanoituksia.

The Walking Dead- tv-sarja on ollut todella suosittu Yhdysvalloissa, ja myös monet suomalaiset seuraavat sarjaa, minä mukaanlukien. Mitä mieltä itse olet The Walking Deadista?

Alex: Minä rakastan sitä sarjaa! Kun olen kiertueella, vaimoni nauhoittaa minulle kaikki jaksot, joten odotan tälläkin hetkellä takaisin kotiin pääsemistä, jotta pääsen katsomaan kaikki uusimmat jaksot, jotka olen missannut! On todella mielenkiintoista nähdä sarja Zombieista, kun yleensä olen vain katsonut zombie-elokuvia. On niin paljon enemmän aikaa yhden hahmon kehittymiselle, kun sitä seuraa jaksoissa yhden elokuvan sijaan!

Onko olemassa muita sarjoja, joita seuraat?

Alex: The Walking Deadin lisäksi seuraan Breaking Badia, Boardwalk Empirea sekä Locked Up Abroadia.

In Flamesilta tuli oma viski ja Motörheadilta oma viini. Mikä olisi Cannibal Corpsen oma tuote?

Alex: Se olisi ehdottomasti lihankaavin! Se sopisi meille todella hyvin.

Uranne aikana olette nauhoittaneet jonkin verran covereita. Jos saisitte kuitenkin valita yhtyeen, joka tekisi Cannibal Corpse -coverin, niin minkä yhtyeen valitsisitte ja minkä kappaleen haluaisitte heidän coveroivan?

Alex: Tämän täytyy olla jokin outo. Haluaisin Medeskin, Martinin ja Woodin tekevän coverin “From Skin To Liquid” -kappaleesta. Se olisi mielestäni samalla outoa sekä mielenkiintoista.

Jos saisit valita teidän uudelta albumiltanne yhden kappaleen, joka päätyisi johonkin peliin, niin minkä pelin valitsisit ja minkä kappaleen haluaisit peliin liitettävän?

Alex: En kauheasti pelaa pelejä, mutta jos saisin valita pelin, niin se olisi ehdottomasti jokin tappelupeli tai sitten vastaavasti jokin kauhuun liittyvä peli.

Jos Cannibal Corpse olisi peli, millainen peli se olisi?

Alex: Ehdottomasti jokin pelottava ja aggressiivinen. Minulle tuli mieleen peli nimeltä ”Manhunt”, joka julkaistiin muutamia vuosia sitten. Se olisi meidän nimellä loistava!

Jutellaan hieman lopuksi vielä teidän tulevaisuuden suunnitelmistanne. Koska teillä on aikomus tulla Suomeen keikalle?

Alex: En ole aivan varma, mutta luulen, että meillä on kesäkuulle sinne buukattuna jokin festivaali. Toivon niin todella, koska tykkään soittaa Suomessa ja haluaisin meidän palaavan sinne pian!

Kiitoksia todella paljon haastattelusta. Onko sinulla vielä loppuun jotain, mitä haluaisit sanoa Kaaoszine lukijoille?

Alex: Ei oikeastaan muuta kuin kiitoksia teidän tuestanne ja nähdään kiertueella!