Carnifex, Parkway Drive @ The Circus, 26.11.2014

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 27.11.2014

Parkway Drive Live The Circus 2014Tänä syksynä core-kansaa on hemmoteltu, kun useita isoja nimiä (mm. Asking Alexandria) on saapunut Suomeen. Marraskuun lopulla saatiin myös Parkway Drive jälleen kerran Helsinkiin Euroopan kiertueen yhteydessä. Edellisen kerran yhtye on nähty vuosi sitten Rock The Beachissä Hietsussa, jossa fanit pääsivät pittaamaan keskellä hellettä vedessä. Circuksessa ei ollut ihan yhtä villi meno, mutta keikka päätyi ehdottomasti omalta osaltani tämän vuoden kärkikastiin.

Artificial Heart Live The Circus 2014Lämmittelijäksi valikoitui aiemmin metalcorea, nykyään melodista hardcorea soittava Artificial Heart ja myöhemmin mukaan saatiin onneksi vielä Carnifex. Muualla Euroopassa PWD:n mukana matkaavat Carnifexin lisäksi Heaven Shall Burn ja Northlane. Ehkä juuri tästä syystä Circus ei myynyt läheskään loppuun eikä yläkerta ollut ollenkaan avoinna. Jonoa ei myöskään ovien ulkopuolella ollut nimeksikään ennen keikkaa. Circuksen alakerta oli lavan edustan osalta yritetty jakaa oudosti kahtia aidalla, mutta jo Artificial Heartin aikana järjestysmiehet juoksivat siirtämässä aitaa pois muutaman aktiivisen pittaajan tieltä. Aita oli siis asetettu poikittain suoraan lavan eteen jakamaan ns. ”permanto” kahtia alaikäisten ja anniskelualueen välillä.

Artificial Heart ei genremuutoksensa jälkeen ollut välttämättä paras vaihtoehto lämmittelemään Carnifexiä, joka tipahtaa aika puhtaasti deathcore genreen, ja yleisöstä kuuluikin kommentteja laidasta laitaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Carnifex The Circus 2014Carnifex taas otti yleisön heti omakseen. Vaikka alakerta oli vielä tässä kohtaa ehkä puolillaan, yleisö oli kunnolla mukana ja otti bändin rakkaudella vastaan. Laulaja Scott Lewis on käsittämättömän karismaattinen ja hänen lavakeikkumistana on suorastaan nautinnollista katsoa. Circuksen äänentoistolle annan puolestaan edelleen noottia , sillä osa välispiikeistä ei yksinkertaisesti kuulu kunnolla ja välillä musiikki (keikasta riippumatta) puuroutuu käsittämättömäksi mössöksi. Carnifexin koko setti huipentui viimeiseen biisiin, joka oli odotetusti ”Hell Chose Me” ja villitsi Circuksen täysin. Nyrkit puivat ilmaa läpi Circuksen alakerran, eturivi hyppi ja pitti pyöri aktiivisesti. Carnifex jätti yleisön sykkeen korkealle ja valmisteli loistavasti vastaanottamaan australialisen ihmeen Parkway Driven.

Parkway Drive The Circus 2014Kun Parkway Drive vihdoin saatiin Circuksen lavalle, räjähti yleisö huutomyrskyyn. Vaikka keikka oli kaikkea muuta kuin loppuunmyyty, otettiin PWD innolla vastaan. Laulaja Winston McCall intoutuikin heti alkuun muistelemaan kesän 2013 Rock The Beachia. Faneja hemmoteltiin varsinaisella hittikimaralla koko setin ajan, eikä yleisöä tarvinnut pyytää liikkumaan. Kun McCall niin kuitenkin välillä teki, Circus totteli. Nyrkkien lisäksi ilmassa heiluivat kadonneet kengät ja paidattomat miehet. McCall pyysi yleisöä nousemaan crowdsurffaamaan, mikä osoittautui myöhemmin virheeksi, koska pyyntöä totelleet fanit ohjattiin jonossa keikkapaikan ulkopuolelle. Circus on aina ollut tarkka säännöissä, mutta useammalle fanille tuntui jääneen epäselväksi, ettei paikassa saa crowdsurffata. Asiasta olisi toki hyvä ilmoittaa faneille ennen keikkaa tai vaihtoehtoisesti kiinnittää asian kieltävät kyltit keikkapaikan seinälle, ettei asiasta tule myöhemmin turhaa polemiikkia.

Parkway Drive Live The Cirucs 2Jos Carnifex nostatti tunnelmaa Circuksessa, niin Parkway Drive räjäytti katon koko paikasta. Jälleen kerran osoitettiin se, että vaikka keikka ei olisi loppuunmyyty, fanit ovat kyllä täysillä mukana, kun bändit antavat musiikille kaikkensa sielua myöten . Keikan jälkeen Facebook ja muu sosiaalinen media täyttyi nopeasti hehkutuksesta. Itse lasken oikeastaan ainoaksi miinuspuoleksi lavan edustan typerän kahtiajaon (tekee pittaamisen hankalaksi ja ikärajojen vahtimisen mahdottomaksi, koska aita ei kuitenkaan yltänyt lavan reunaan asti) ja fanien järjettömän ulosohjaamisen crowdsurffauksen jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Raportti: Mira Pöyhönen
Kuvat: Nelly Tatti