Casket – Generation Kill

Lahtelainen on juuri julkaissut uusimman demonsa, joka kantaa nimeä ”Generation Kill”. Kyseessä on bändin neljäs demo, joka on kunnioitettavaa, kun miehistön keski-ikä on n. 22 vuotta. ”Generation Kill” on kokonaisuudessaan komean näköinen paketti, joten odotinkin innolla mitä Casket tarjoaa kuuntelijoille.

”Gereration Kill” sisältää kaksi death/thrash vaikutteista biisiä, joista molemmat kestävät päälle kolme minuuttia. Tuotanto on ammattitaitoista, joskin arvostelijan versiossa äänenvoimakkuus hyppi kesken biisien. Toivottavasti näin ei ole muiden levyjen kanssa. Harmittavasti Casketin uusin julkaisu ei lunasta niitä lupauksia, joita komea demo ja taustatiedot antoivat odottaa. Biisit ovat hyvin samankaltaisia keskenään, eivätkä tarjoa mitään uutta tai omaperäistä. Riffit tuntuvat turhankin tutuilta ja vokalistin ääni jää demolla jotenkin voimattomaksi. Huutoa kyllä tulee erilaisilla tyyleillä mutta jotenkin ne meinaavat jäädä turhan taustalle musiikissa kokoajan.

Kun demossa on vain kaksi biisiä, olisi hyvä että ne olisivat tiukinta mitä bändi pystyy tekemään. ”Generation Kill” sisältää mielestäni kaksi ”ihan ok” biisiä, joita ei jaksa kuunnella muutamaa kertaa enempää. Ei kumminkaan kannata heittää lusikkaa kaivoon, sillä bändissä on potentiaalia. Jätkät osaa soittaa ja sen todistaa Casketin kitaristin ja basistin toinen bändi RoutaSielu. Seuraavaan julkaisuun siis reippaasti lisää omaa näkemystä ja raakaa raivoa. Casketin tuotantoon kannattaa silti perehtyä, jos vaikka sattuisit olemaan eri mieltä kanssani.

4/10

Kappalelista:

01. Soldier of Torture
02. Generation Kill

www.myspace.com/casketband

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua